Saltar apartados

La periodista alacantina Alba Rojo presenta el seu llibre "Historias de narcos, héroes y corruptos en la Argentina"

Rojo és especialista en periodisme internacional i d’investigació, i realitza un documental sobre el narcotràfic a l’Argentina

 

Llibre_AlbaRojoAlacant. Dimecres, 18 d'abril de 2018

Divendres que ve, 20 d’abril, a les 20 hores, la periodista alacantina Alba Rojo estarà a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) per a presentar el seu llibre De estos polvos futuros lodos: historias de narcos, héroes y corruptos en la Argentina, acompanyada per la directora del Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB), Eva Valero.

L’autora recopila en aquest llibre la seua investigació periodística sobre narcocorrupció a les viles misèria de l’Argentina, amb un format d’històries mínimes en clau de crònica narrativa que descriuen com opera la maquinària narcocorrupta i com s’aprofita dels més vulnerable per a perpetuar-se. Entre les històries, Rojo recull la d’una mare que va passejar set anys per la vila 1.11.14 fins a capturar personalment, sense l’ajuda de la policia, l’assassí del seu fill; una trobada amb un agent pròfug resolt a denunciar la narcocorrupció en la cúpula de la policia de Buenos Aires o com acaba presa una senyora de seixanta anys amb Parkinson acusada de vendre i fragmentar cocaïna. Alba Rojo dirigeix també un documental amb la mateixa temàtica, el narcotràfic a l’Argentina, per a la productora espanyola Cuerdos de Atar.

Alba Rojo (Alacant, Espanya)

Llicenciada en periodisme per la Universitat Complutense de Madrid. Es va especialitzar en periodisme internacional i d’investigació. També va estudiar i ha treballat com a actriu per a teatre i televisió. Ha viscut a Londres, Madrid i Buenos Aires. Des de fa deu anys treballa per a mitjans espanyols i llatinoamericans com Interviú, Clarín, Playboy, Perfil i Etiqueta Verde. Es va formar com a creativa publicitària a Buenos Aires i va generar continguts digitals per a marques pioneres. Va passar els últims dos anys submergint-se en viles misèria, despatxos i muntanyes de material judicial gràfic i audiovisual per a esbrinar com operen narcos i corruptes en viles i assentaments. Mentrestant, li van oferir ser la coordinadora editorial i planificadora de mitjans digitals de la revista Playboy Argentina. Hi va dir que sí: «Va ser com viure entre una de Tarantino i una de Bigas Lluna», assegura. En l’actualitat realitza un documental sobre el narcotràfic a l’Argentina per a la productora espanyola Cuerdos de Atar.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464