Saltar apartados

La UA analitza com han de ser les ciutats segures i saludables des de la perspectiva de gènere amb quatre activitats la setmana vinent

Una «Marxa exploratòria» per a identificar al nucli històric els punts d'inseguretat i problemes de salut pública; una conferència amb Inés Novella, investigadora de la Càtedra UNESCO; una concentració silenciosa en el Dia Internacional contra el Soroll i conferències sobre l'efecte del soroll en la nostra salut, són les activitats que integren aquesta proposta

Casc_historico

 

Alacant. Divendres, 20 d'abril de 2018

L'Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant continua amb la programació del Seminari Salut, Dones i Gènere, coordinat per María Teresa Ruiz Cantero (catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública, coordinadora del Grup d’Investigació de Salut Pública de la Universitat d'Alacant i integrant de l’IUIEG) amb un interessant i nou programa per a la pròxima setmana. Es tractarà el tema «Ciutats segures. L'espai públic des de la perspectiva de gènere», a través de quatre activitats.

Dilluns, 23 d'abril, es durà a terme una «Marxa exploratòria» per a identificar a la Vila Vella d'Alacant, juntament amb l'Associació de Veïns, els punts d'inseguretat i els problemes de salut pública: brutícia, problemes de mobilitat i soroll. Tal com detalla la catedràtica María Teresa Ruiz Cantero, «per a aquesta marxa exploratòria hem seleccionat un grup de quinze persones de diversos perfils d’acord amb el tipus de població que viu al nucli històric d'Alacant, de manera que siga representativa». Les persones seleccionades estaran acompanyades per experts nacionals i internacionals en aquest tema i, una vegada identificats aquests problemes, es traslladaran a l'Ajuntament d'Alacant «amb qui col·laborem», afegeix Ruiz Cantero.

L'endemà, el dimarts 24 abril a les 19 hores, Inés Novella, arquitecta urbanista i investigadora de la Càtedra UNESCO de Polítiques de Gènere de Ciència, Tecnologia i Innovació, impartirà la conferencia «Ciudades seguras. El espacio público desde la perspectiva de género», en la Seu Ciutat d'Alacant (Sant Ferran, 40).

I el dimecres 25 d'abril, coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Soroll, els organitzadors han convocat una concentració a la plaça de l'Ajuntament, on guardaran un minut de silenci en un gest solidari.

Conclourà el programa el divendres 27 d'abril a les 19 hores al Claustre del carrer de Llauradors, amb un programa de conferències sobre «L'efecte del soroll en la nostra salut», impartides pel doctor Guillermo Severa, cap del Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital General Universitari d'Alacant, i per la doctora Francis Sellés, neurofisiòloga clínica en la Unitat del Son del mateix hospital.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464