Saltar apartados

La UA organitza el curs Investigació-Acció Participativa en Salut Pública

 

Alacant. Dijous, 19 d’abril de 2018

La Universitat d’Alacant presenta el curs Investigació-Acció Participativa en Salut Pública (Participatory Action Research in Public Health). Una trobada que té com a objectiu aprofundir en les teories, principis i estratègies sobre la investigació-acció participativa en el camp de la salut pública. El curs, dirigit per Carlos Álvarez-Dardet, catedràtic de Salut Pública de la UA i director de l’Observatori de Polítiques Públiques i Salut, tindrà lloc del 20 al 22 d’abril, a l’edifici de Ciències Socials de la UA (Seminari Concepción Arenal).

Aquest seminari serà impartit íntegrament en anglès per Arnd Hofmeister, considerat un dels principals experts en aquesta matèria a Europa, membre de l’European Training Consortium in Public Health and Health Promotion (ETC-PHHP).

Investigació-acció participativa o PAR és un mètode d’estudi i acció de tipus qualitatiu que busca obtenir resultats fiables i útils per a millorar situacions col·lectives, i que basa la recerca en la participació dels mateixos col·lectius que es vol investigar. Així, es tracta que els grups de població o col·lectius que s’investiguen passen de ser «objecte» d’estudi a «subjecte» protagonista de la investigació, controlant i interactuant al llarg del procés investigador (disseny, fases, evolució, accions, propostes...), cosa que requereix una implicació i convivència del personal tècnic investigador en la comunitat que s’estudia.

El curs, que tindrà una durada de tres dies, analitzarà aquesta proposta metodològica, que ha fet avanços importants en el camp de la salut pública en àrees com l’ajuda humanitària, la rehabilitació basada en la comunitat, prevenció d’accidents, l’atenció hospitalària i la prevenció de drogues, entre altres.

 

CURSO_PARTICIPATORY_ACTION

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464