Saltar apartados

Tres estudiants de la UA obtenen beques de La Caixa per a cursar estudis de postgrau a l'estranger

Els tres alumnes de la Universitat d'Alacant formen part del grup de 120 que han aconseguit aquestes ajudes d'entre els 1.364 que hi optaven

 

Beques_Lacaixa2018

 

Alacant. dijous, 19 d'abril de 2018

Els reis d'Espanya van ser els encarregats de lliurar les 120 beques a estudiants universitaris per a cursar estudis de postgrau a l'estranger que cada any concedeix La Caixa, i entre els quals, en aquesta edició, hi havia tres alumnes de la Universitat d'Alacant, graduats en Ciències del Mar, Estudis Anglesos i Administració i Direcció d'Empreses, respectivament.

Les beques de La Caixa es concedeixen en règim de concurrència competitiva. Les sol·licituds han de superar una primera fase d'avaluació mitjançant el sistema de revisió paritària, i totes les que reben les millors qualificacions són convocades a una entrevista personal. En el procés de selecció intervenen professors universitaris amb experiència internacional en aquesta mena de processos d'avaluació. Els criteris de selecció tenen en compte, entre altres, aspectes vinculats a l'excel·lència dels projectes. Tant el nombre de sol·licituds rebudes com el rigor i nivell d'exigència dels processos de selecció garanteixen que els candidats finalment seleccionats acrediten uns alts nivells d'excel·lència.

El programa cobreix la totalitat del cost de la matrícula, que s'ingressa en la moneda del país de destinació. A més, les beques de La Caixa es fan càrrec de les despeses de desplaçament i d'un curs d'orientació en el qual els estudiants de cada promoció tenen l'oportunitat d'establir vincles personals i acadèmics abans d'incorporar-se a les universitats respectives.

Durant l'acte, els reis van estar acompanyats pel ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo; el ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Román Escolano; el president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, i el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, entre altres personalitats.

En la convocatòria de l'any 2017 s'han concedit beques a candidats de 32 disciplines diferents. Les més representades han sigut enginyeries i tecnologia (19), economia i empresa (15), biologia (7), física (7), arquitectura (6) i filologia i lingüística (6). A més, per tipologia d'estudis, 76 alumnes reben la beca per a cursar un màster, 43 per a un doctorat i 1 per a una estada d’investigació.

Pel que fa a la procedència dels becaris, la promoció de l'any 2017 comprèn estudiants de trenta províncies espanyoles i un país estranger (França). Barcelona i Madrid, amb 35 i 30 becaris, respectivament, encapçalen la llista de províncies amb un nombre més elevat de becaris, seguides per València (6), Granada (5) i Burgos (4)
.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464