Saltar apartados

Violència sobre les dones, en el Cicle DivulgArte de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant de la Universitat d'Alacant

L’artista tecnofeminista Vero McClain i la investigadora Carmen Mañas aprofundeixen el dijous 19 en aquesta problemàtica social

 

DIVULGAR-TE_logo

VERO_McClain Carmen_Rages

L'artista tecnofeminista Vero McClain

La investigadora del IUIEG Carmen Mañas

 

Alacant. 17 d'abril de 2018

Llançar una floreta a una dona és un acte de violència? La cosifica? La violència sobre les dones té moltes formes. Sobre els seus tipus, la seua percepció o no en la vida diària, i com superar-la i deixar-la enrere tracta la sessió del Cicle DivulgArte d’aquest dijous 19 d’abril de 2018. Començarà a les 20.15 hores a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant.

Vero McClain, artista tecnofeminista i arquitecta per la UA, i Carmen Mañas Viejo, investigadora de l’Institut d’Estudis de Gènere de la UA (IUIEG) i professora del Departament de Psicologia Evolutiva i Didàctica de la UA, participen en DivulgArte. Aquesta vegada sota el paraigua de «Violència sobre les dones».

La tercera edició del cicle tornava el març passat amb antropologia i art. Amb un públic que va omplir de gom a gom la Sala Rafael Altamira de la Seu, van intervenir l’artista Susana Guerrero i la professora i investigadora d’Antropologia Social de la UA Alicia Ferrández Ferrer.

Continuaran astronomia, al maig, i etnobotànica, al juny. Les conferències divulgatives es conjugaran amb les dels artistes amb la finalitat de divulgar ciència, fer conèixer investigació i formar el públic en educació artística. Hi participarà al maig l’artista plàstic i catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular i investigador de l’Institut de Neurociències CSIC-UMH, Luis Miguel Gutiérrez, i el professor de l’EPS i divulgador científic en Astroingeo de la UA, Enrique Aparicio. I al juny, l’artista plàstica Pilar Sala i el doctor de la Universitat Popular d’Albacete i especialista en botànica, José Fajardo.

El cicle està organitzat per la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

 

Notícies relacionades:

Torna dilluns DivulgArte a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant

María Blasco tanca la segona edició de DivulgArte, que torna dimarts a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant de la UA

Investigadors i artistes es trobaran en el Cicle DivulgArte, que comença dimarts a la Seu Universitària Ciutat d’AlacantXarxes socials:

https://www.facebook.com/campusua

https://www.facebook.com/sede-ciudad-de-alicante-universidad-de-alicante-127978287284043/

https://www.facebook.com/cienciayarteua/

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464