Saltar apartados

El Campus d'Alcoi de la UA obrirà amb 60 places de Mestre d'Infantil a la Cambra de Comerç el pròxim curs

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, han presentat aquest divendres el Campus d’Alcoi que s’ubicarà a la Cambra de Comerç

 

Campus_Alcoi1
Campus_Alcoi2
Campus_Alcoi3
Campus_Alcoi4
Campus_Alcoi5
Campus_Alcoi6
Campus_Alcoi7

 

Alcoi. Divendres, 27 d'abril de 2018

La Universitat d’Alacant ha presentat aquest divendres la seu del nou Campus d’Alcoi que s’ubicarà de manera provisional a l’edifici de la Cambra de Comerç, al carrer Sant Francesc, núm. 10. El rector, Manuel Palomar i una nombrosa representació de l’equip de govern de la UA, acompanyats de l’alcalde, Toni Francés i membres de la corporació municipal d’Alcoi, a més de les alcaldesses de Cocentaina i Benilloba, Mireia Estepa i Ana Delia Gisbert, han descobert una placa que identifica l’edifici com a seu del nou Campus d’Alcoi i han visitat les instal·lacions que el pròxim curs acolliran la titulació del grau de Mestre d’Educació Infantil.

La nova extensió universitària començarà a impartir docència amb seixanta places que creixeran a partir de la implantació del 2n i 3r curs amb professorat corresponent a la Facultat d’Educació, «un grup de professionals que asseguraran una docència de qualitat i, com no podia ser d’una altra manera, en valencià», ha explicat el rector en la seua intervenció, qui també ha anunciat el nom de la coordinadora d’activitats culturals del nou campus, l’alcoiana, Majo Pallarés.

Palomar ha assegurat que «el Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant és ja una realitat. Un espai universitari on la docència i la investigació, arriba a la ciutat per a quedar-se». En aquest sentit el màxim responsable de la institució acadèmica ha assenyalat que «Alcoi sempre ha sigut una ciutat universitària. La universitat germana, la Politècnica de València, ha mantingut una oferta àmplia de titulacions tècniques que ara poden veure el complement de la nostra tasca en la formació de mestres».

En el discurs també ha destacat «el compromís ferm de la nostra universitat amb aquestes comarques, fet que es confirma amb l’experiència d’anys a través de la Seu Universitària de Cocentaina, completada per diversos acords com els de les aules de Benilloba i Muro».

Palomar també ha agraït «l’interès i la col·laboració dels agents socials de la comarca, d’una manera especial la Cambra de Comerç, l’edifici de la qual serà la nostra seu provisional i els representants de la Fundació Mutua de Levante, els quals, des del primer moment han donat suport a aquest projecte».

Per la seua part, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha destacat que «el nou campus de la Universitat d’Alacant aporta una oferta d’estudis complementària a la que ja hi ha a la nostra ciutat i ens converteix en una de les poques ciutats valencianes amb dos campus d’universitats públiques al seu terme».

Francés ha assenyalat que «la transformació i el creixement de la ciutat sempre ha anat lligada a la formació que ara es veu incrementada d’una manera notable amb el nou campus que oferirà uns estudis molt demandats en la nostra ciutat i també en la nostra comarca, als quals, òbviament, també es dirigeix aquesta nova oferta educativa».

L’alcalde ha explicat que «ja estem treballant en noves instal·lacions per al campus universitari de la UA, ja que una vegada s’implementen els nous cursos aquestes que ens ha cedit la Cambra de Comerç d’Alcoi seran insuficients per a donar cabuda a les necessitats».

A l’acte de presentació del Campus d’Alcoi de la UA han assistit per part de la Universitat, el degà de la Facultat d’Educació, José Maria Esteve, el vicerector d’Estudis, Enrique Herrero, el de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, el de Qualitat i Innovació Educativa, Francisco Torres, el d’Ordenació Acadèmica i Professorat, José Penadés i el gerent, Rafael Pla. També hi ha assistit el coordinador de la Seu de Cocentaina i les aules properes al nou campus, José Luis Todolí. Per part de l’ajuntament, a banda de l’alcalde, també hi han assistit Manuel Gomicia, regidor d’Universitat i Alberto Belda, d’Educació i el president de la Cambra de Comerç, Pablo de Gracia.

 

 

 Vídeo de l'acte de presentació del campus d'Alcoi

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464