Saltar apartados

El rector de la UA i la consellera de Justícia acorden col·laborar en estudis en matèria de la violència sobre la dona des d'una perspectiva jurídica

Manuel Palomar i Gabriela Bravo s’han reunit aquest dijous a la Universitat d’Alacant per ultimar el conveni que es rubricarà aviat

 

Visita_Consellera_Justícia1 Visita_Consellera_Justícia2

 

Alacant. dijous, 26 d'abril de 2018

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques han acordat avui col·laborar en el desenvolupament de treballs i estudis d’investigació en matèria de violència sobre la dona des d’una perspectiva jurídica.

En la trobada, que ha tingut lloc en el despatx rectoral, el màxim responsable de la institució acadèmica i la titular de Justícia del Govern Valencià han detallat el contingut que tindrà el conveni que signaran aviat les dues institucions relacionat amb la formació, la investigació, la difusió i la divulgació sobre l’assistència a les víctimes de violència sobre la dona.

L’acord preveu dur a terme activitats d’investigació orientades a proporcionar un major coneixement relacionat amb la violència sobre la dona, tant d’estudiants universitaris com de professionals. En l’apartat de formació es tractarà la creació d’un itinerari formatiu per a la formació i l’actualització del personal de les oficines d’assistència a les víctimes del delicte, formació també al personal de l’administració de Justícia com jutges, fiscals i lletrats.

En el camp de la investigació, el conveni preveu l’estudi, l’anàlisi i l’avaluació de l’aplicació i el compliment de la normativa vigent i els convenis dels que la Generalitat forma part, igual que de l’assistència a les víctimes en les oficines de la Generalitat, de l’aplicació dels protocols que hi ha sobre coordinació i assistència a les víctimes, i també de la intervenció psicològica amb víctimes del delicte i especialment amb les víctimes de la violència de gènere.

Finalment, l’acord a què han arribat inclou l’organització de seminaris, jornades i activitats d’extensió universitària que tracten està problemàtica des de la perspectiva jurídica.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464