Saltar apartados

L'Associació Espanyola de Gerència de Riscos i Assegurances premia al microbiòleg de la Universitat d'Alacant Francis Mojica

 

AGERS_premi

 

Alacant. Dilluns, 30 d’abril de 2018

L’Associació Espanyola de Gerència de Riscos i Assegurances, AGERS, va lliurar el passat 26 d’abril del 2018, en la vint-i-novena edició del Congrés Nacional, la “Distinció d’AGERS, per la implicació en la Gerència de Riscos” a l’investigador de la Universitat d’Alacant, Francis Mojica, per la seua entrega i dedicació en la microbiologia i la genètica.

El microbiòleg, investigador i professor del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d’Alacant, “té una rellevància indubtable, per les variades projeccions que tenen les seues investigacions, que arriben fins i tot a nomenar-lo com a possible candidat al Premi Nobel de Medicina”, arrepleguen des d’AGERS.

L’any 2016 va obtenir el Premi Jaume I a la Investigació Bàsica per les contribucions al desenvolupament de la ciència a Espanya. A més, ha sigut guardonat en la IX edició (2017) amb el premi Fundació BBVA Fronteres del Coneixement en la categoria de Biomedicina juntament amb Emmanuelle Charpentier i Jennifer Doudna pel seu treball pioner, que ha impulsat la revolució biològica creada per les tècniques CRISPR/Cas9. Aquestes eines permeten modificar el genoma amb una precisió sense precedents, i d’una forma molt més senzilla i barata que qualsevol altre mètode anterior.

De la mateixa manera que els programes fàcils i intuïtius d’edició de textos, el CRISPR/Cas9 és capaç d’editar el genoma mitjançant un mecanisme que “retalla i apega” seqüències d’ADN. Es tracta d’una tecnologia tan eficaç i poderosa que s’ha difós amb una rapidesa insòlita entre laboratoris de tot el món, “com una eina per a entendre la funció dels gens i tractar malalties”, segons assenyala l’acta d’aquesta distinció.

Recentment, Francis Mojica, ha rebut a Saix (Alacant) el Premi Alberto Sols, en la XVI edició, a la millor labor investigadora en Ciències de la Salut; ha sigut distingit amb l’Albany Medical Center Prize, el guardó més important dels Estats Units en el camp de la investigació mèdica, en la categoria de Medicina i Investigació Biomèdica del 2017, per les seues contribucions al desenvolupament del sistema CRISPR. Així mateix, ha rebut el Premi Fundació Lilly d’investigació Biomèdica Preclínica 2017, i el PLUS Alliance Prize for Global Innovation, 2017.

 

Últimes notícies:

La UA acull el nomenament de Francis Mojica com a Membre d’Honor del Col·legi de Biòlegs de la Comunitat Valenciana

Francisco Martínez Mojica lamenta que les "qüestions banals" de l’ésser humà posen en perill la investigació sobre CRISPR

Francis Mojica ofereix la lliçó magistral en l’acte de graduació de màsters de la Facultat de Ciències de la UA

Francis Mojica rep la setmana vinent el reconeixement de la Confederació Espanyola de Directius

El professor de la UA, Francis Mojica, ingressa demà en la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464