Saltar apartados

L'Aula de Dansa de la UA presenta el seu espectacle "In love" al Centre Cultural Virgen del Carmen de Torrevella

La Seu Universitària i l'Ajuntament de Torrevella organitzen aquesta activitat amb entrada gratuïta

 

Alacant. Dimarts, 24 d'abril de 2018

L'Aula de Dansa Contemporània de la Universitat d'Alacant presenta demà dimecres, 25 d'abril a les 20 hores, el seu espectacle In love en el Centre Cultural Virgen del Carmen de Torrevella, una activitat amb entrada gratuïta organitzada per la Seu Universitària i l'Ajuntament de Torrevella. Dirigit per Inma Manresa, l'espectacle és una experimentació sobre l'amor des del cos i el moviment. «In Love és descriure i transmetre l'amor com un espai, una forma, una olor, un aspecte, un so, una substància alterable», tal com afirma Manresa.

Directora i alumnes van començar a treballar en aquesta proposta artística l'octubre del 2016 i es va estrenar el maig de 2017. Inma Manresa detalla que «des de l'Aula de Dansa es parteix de la dificultat de començar una marxa pedagògica i coreogràfica amb alumnes en la seua majoria poc experimentats en aquesta disciplina com és la dansa contemporània. Es tracta d'oferir formació en aquesta tècnica i portar-la a l'àmbit coreogràfic amb un projecte creat durant el procés de les classes. Però aquesta «dificultat» de comptar amb alumnes amb menys experiència, afegeix la directora, «es converteix per a mi, en la majoria de les ocasions, en una oportunitat totalment enriquidora per a l'obra, per al meu treball i per a la resta d'intèrprets. És evident que ens trobem o em trobe amb problemes tècnics en el pla dansístic, però els alumnes aporten, a més de la implicació en el projecte i les ganes d'aprendre, una forma innata de veure i fer les coses, que fan que afronten i desenvolupen les meues propostes d'una manera natural i orgànica, sense prejudicis estètics ni buscant cap mena de virtuosismes tècnics en el pla corporal, i així, la manera de viure sensacions i transmetre emocions és en ocasions tan real i visceral que sobre acosta directament el cos i l'emoció a l'espectador».

Sinopsi 

In love parteix de l'amor sense ser tractat de manera romàntica o des de l'estètica poètica a la qual sempre ens sol portar aquesta idea. Més que de l'amor, l'obra parteix del cos, de la sensació i l'emoció que pot produir l'amor o desamor. In love tracta de portar-nos a la fisicalitat de la sensació, però des de l'origen més pur de l'amor, des de les substàncies químiques que ens recorren el cos, del que no es veu però se sent i fins i tot no es comprèn, de sentir i transmetre sense buscar formes o estètiques que s'adeqüen a aquesta idea romàntica de l'amor. Simplement, In love és una cerca, una experimentació i un flux de sensacions, de substàncies químiques, addictives, tòxiques... que es disfressen d'una paraula anomenada amor.

 

Video

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464