Saltar apartados

La poesia del doctor en Filologia de la UA, Luis Bagué, és guardonada amb el Premi de la Crítica

L’autor ha rebut el reconeixement dels crítics literaris a la millor obra de poesia publicada l’any passat, “Clima mediterráneo”

  

Alacant. Dimarts, 24 d’abril de 2018

Luis Bagué ha guanyat el Premi de la Crítica, que cada any concedeixen els crítics literaris als millors llibres de narrativa i poesia. El doctor en Filologia per la Universitat d’Alacant ha rebut el reconeixement a la millor obra de poesia publicada l’any passat, Clima mediterráneo, editada per Visor. A parer del jurat, es tracta d’una obra que transita entre la incorrecció polítca amb referents de pintures rupestres, les xarxes socials, Velázquez, el Quixot, el toro d’Osborne o l’alta velocitat, i «que inclou una visió reflexiva i escèptica del món».

Bagué ha volgut traslladar en aquest poemari com se sent en l’actualitat el Mediterrani, «bressol de la civilització i ara lloc on moren els somnis de moltes persones que intenten arribar a Europa».

Un llibre que té ironia i crítica social, però d’una manera amena per al lector, tant per al qui busca la poesia més tradicional, com, també, per al qui vol noves apostes, ha considerat.

Doctor en Filologia Hispànica per la Universitat d’Alacant, Bagué ha publicat els llibres de poemes Telón de sombras (2002, premi Antonio Carvajal i premi Ojo Crítico de RNE), El rencor de la luz (2006, premi Joaquín Benito de Lucas) i Un jardín olvidado (2007, premi Hiperión).

Així mateix, ha rebut els premis Unicaja de Poesia el 2010, i l’Emilio Alarcos el 2013.També és autor dels assajos La poesia de Víctor Botas (2004) i Poesía en pie de paz. Modos del compromiso hacia el tercer milenio, que va guanyar el Premi Internacional d’Investigació Literària Gerardo Diego.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464