Saltar apartados

Les universitats públiques valencianes es reuneixen en la UA en les III Jornades Sàhara Occidental

El rector de la Universitat de Tifariti, la delegada sahrauí per a Espanya, i el director general de Cooperació de la Generalitat Valenciana participen en aquesta trobada

La jornada tractarà, entre altres temes, la situació actual del procés de pau amb juristes i catedràtics de Dret, i la literatura sahrauí, amb escriptors, poetes i periodistes sahrauís i especialistes en el Sàhara Occidental.

 

 

Alacant. Dimarts, 24 d'abril de 2018

El Vicerectorat de Relacions Internacionals de la UA, a través del seu Secretariat de Projecció Internacional i Cooperació, organitza les III Jornades Sàhara Occidental i les Universitats Públiques Valencianes, que tindran lloc demà dimecres 25 d’abril a la sala multimèdia de l’edifici del Rectorat de la Universitat d’Alacant, amb el lema «Un món per descobrir» i amb direcció acadèmica d’Israel Morales. La participació en les jornades no requereix inscripció prèvia i l’assistència es limita únicament a la capacitat de la sala.

La inauguració, prevista a les 10 hores, comptarà amb les intervencions del vicerector de Relacions Internacionals de la UA, Juan Llopis, el rector de la Universitat de Tifariti, Jateri Hamudi Andal-la, i la delegada sahrauí per a Espanya, Jira Bulahi Bad.

La jornada tractarà temes de gran interès com la situació actual del procés de pau en el Sàhara Occidental (amb les intervencions de Juan Soroeta, professor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat del País Basc, i Felipe Briones, de l’Associació Internacional de Juristes pel Sàhara Occidental), el cas de l’escola d’Infermeria de la Universitat de Tifariti, o la Literatura sahrauí: resistència, solidaritat i dona (en la qual participaran Bahia Mahmud Awah, escriptor, poeta, antropòleg i investigador sahrauí, i professor honorari d’Antropologia Social. UAM; Limam Boicha, periodista, escriptor i poeta sahrauí, i Concha Moya, periodista i escriptora, especialista en el Sàhara Occidental)

L’acte de cloenda, a les 18:45 hores comptarà amb l’assistència del director general de Cooperació de la Generalitat Valenciana, Federico Buyolo.

Durant la jornada estarà instal·lada una haima típica sahrauí en la qual es podrà degustar te, i taules informatives de diverses associacions solidàries amb el poble sahrauí. 

Col·laboren en aquesta jornada la Direcció General de Cooperació de la Generalitat Valenciana; les delegacions sahrauís per a Espanya, Comunitat Valenciana i província d’Alacant; l’Associació Dajla, Solidaris amb el Poble Sahrauí; Coordinadora d’Associacions
Solidàries amb el poble sahrauí de la Província d’Alacant; Associació Internacional de Juristes pel Sàhara Occidental (IAJUWS); l’Associació d’Immigrants del Sàhara Occidental d’Alacant (AISOA), l’Associació Donar Al Karama i la Federació d’Entitats Solidàries amb el Sàhara (FEDSAHARA)


PROGRAMA

10.00-10.15h. Inauguració

-Jatari Hamudi Andal-la. Rector de la Universitat de Tifariti.

- Juan Llopis Taverner. Vicerector d’Internacionals de la UA

- Jira Bulahi Bad. Delegada sahrauí per a Espanya

10.15-12.00h. Reflexions sobre la situació actual del procés de pau en el Sàhara Occidental

- Juan Soroeta Liceras, Professor Titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat del País Basc.

- Felipe Briones Vives. Associació Internacional de Juristes pel Sàhara Occidental (IAJUWS).

Modera: Jaume Ferrer Lloret. Catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UA.

12.00-12.30h. Pausa cafè

12.30-14.00h. La Universitat de Tifariti.-El cas de l’Escola d’Infermeria Ahmed Abdel-Fatah

-Jatari Hamudi Andal-la.Rector de la Universitat de Tifariti, Sàhara Occidental.

- Juan Carlos Gimeno Martín. Professor Titular d’Antropologia -Universitat Autònoma de Madrid (UAM)

- Reyes González, directora del Secretari de Projecció Internacional i Cooperació de la UA.

Modera: Habibulah Mohamed. Delegat Sahrauí per a la Comunitat Valenciana.

16.30-18.45h.la literatura sahrauí: resistència, solidaritat i dona

- Bahia Mahmud Awah. Escriptor, poeta, antropòleg i investigador sahrauí, i professor honorari d’Antropologia Social -UAM. Generació de l’Amistat Sahrauí.

- Limam Boicha. Periodista, escriptor i poeta sahrauí. Generació de l’Amistat Sahrauí i Associació d’Escriptors pel Sàhara-Bubisher.

- Concha Moya Fernández. Periodista i escriptora, especialista en el Sàhara Occidental.

Coorganizadora de l’espai informatiu Poemari per un Sahara Lliure

Modera: Lehbib Alisalem. Delegat sahrauí per a la província d’Alacant.

18. 45-19.00h. Cloendaa

-Juan Llopis Taverner. Vicerector de Relacions Internacionals de la UA.

-Jatari Hamudi Andal-la. Rector de la Universitat de Tifariti, Sàhara Occidental.

-Federico Buyolo, Director General de Cooperació de la GV.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464