Saltar apartados

Publicacions de la Universitat d'Alacant, present a la Fira del Llibre d'Alacant

“Fundamentos científicos de la heladería” és el llibre més venut, reeditat i exportat a mig món, i es presenta el dijous 3 de maig

Recuperant la memòria històrica de la ciutat d'Alacant, es presentarà el dissabte dia 5 “Los hijos de la viuda. La masonería en la ciudad de Alicante (1893-1939)”

 

Fonaments_heladeriaAlacant. 25 d'abril de 2018

Publicacions Universitat d’Alacant està present des de demà dijous, 26 d’abril, en la quaranta-vuitena edició de la Fira del Llibre d’Alacant que s’estén fins al 6 de maig al passeig de Soto de la ciutat, amb una mostra de l’àmplia i variada oferta bibliogràfica.

De la col·lecció de divulgació «L’Ordit» es presentaran tres obres de contingut molt diferents; el divendres 27 d’abril, a les 17:30 hores La Via Augusta al País Valencià, a càrrec del seu autor, l’arqueòleg Ferran Arasa, i de Lorenzo Abad, catedràtic de la UA. L’endemà, dissabte 28 d’abril, a les 13:00 hores, tindrà lloc la presentació de l’obra pràctica Les torres de l’Horta d’Alacant. Un patrimoni singular, a càrrec dels seus autors, Enric Aragonés, d’Alacant amb Bici, i Juan López Sala. La publicació té dues versions, la que fa la número 15 és l’edició en castellà i la 16 és el volum en versió valenciana. El diumenge 29 d’abril, a les 13:00 hores, Jesuïtes valencians. De l’esplendor Borja a l’ocàs Borbó, a càrrec de l’autor, Francesc-Joan Monjo i Dalmau, i la professora de la UA Inmaculada Fernández Arrillaga.

Fundamentos científicos de la heladería, dels editors Juan Mora Pascual i Salvador Enrique Maestre Pérez, és el llibre més venut els darrers mesos per Publicacions UA. Per primera vegada es fa una aportació de la química a la gelateria. Els seus editors, investigadors i professors en Química Analítica, Juan Mora, i en Ciència i Anàlisi d’Aliments, Salvador Maestre, compendien en aquest volum tota l’experiència acumulada per l’equip de professors que han participat, des de fa ja deu edicions, en el Curs d’Expert en Elaboració Artesanal de Gelats per la UA. El text aplega continguts que van des de l’evolució històrica fins als fonaments químics i nutricionals del gelat, bromatologia, additius, fins a aspectes purament pràctics relacionats amb la seua elaboració i receptes.

Fundamentos científicos de la heladería ha sigut exportat a Tolosa de Llenguadoc, a França, a Florida, als Estats Units, Regne Unit, Equador, Argentina, allà on ha tingut demanda. Es presenta el dijous 3 de maig a les 19:00 hores.

Aquest és un dels llibres pertanyents a la col·lecció «Monografía de Investigació». Juntament amb aquesta obra, es presentarà mitja hora més tard, a les 19:30 hores La represión en Aspe (1936-1945), de José Ramón García Gandía. García Gandía és director del Museu Arqueològic, Etnològic de Finestrat i col·laborador en el grup d’investigació que lidera Sonia Gutiérrez Lloret, Lectura Arqueològica de l’Ús Social de l’Espai.

Amb format de manual, ixen ara a la venda els fascicles entregats en el diari Información d’Alacant i que s’organitzen en els Manuals de valencià Punt per Punt A2, Punt per Punt B1 i Punt per Punt B2. Els materials, que formen part de «Materials de suport a la Docència», seran presentats el divendres 4 de maig, a les 17.30 hores, pels autors Juli Martínez i Rosa Anna Guijarro. 

Los hijos de la viuda. La masonería en la ciudad de Alicante (1893-1939) serà presentat el dissabte 5 de maig, a les 19.00 hores per l’autor, Vicent Sampedro Ramo, i Pablo Rosser Limiñana, cap del Servei de Memòria Històrica i Democràtica de l’Ajuntament d’Alacant. El volum és el cinquè que veu la llum dins de la col·lecció «Alacant, Ciutat de la Memòria», editat en col·laboració amb la Regidoria de la Memòria Històrica i Democràtica de l’Ajuntament d’Alacant. Es tracta d’una col·lecció dedicada a la recuperació de la memòria històrica de la ciutat d’Alacant i està destinada tant al gran públic com a especialistes. Està codirigida per Josep Forcadell, director de Publicacions UA, i Pablo Rosser Limiñana, cap del Servei de Memòria Històrica i Democràtica de l’Ajuntament d’Alacant.

 

Llibre_ViaAugusta Lliure_Jesuïtes

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464