Saltar apartados

Un estudiant de la UA en la cort de la innovació tecnològica mundial

Álvaro Belmonte ha participat durant tres setmanes en el programa d’innovació Imagine Silicon Valley a San Francisco juntament amb altres onze estudiants de tota Espanya

 

Sillicon_Valley1
Sillicon_Valley2
Sillicon_Valley3
Sillicon_Valley4a
Sillicon_Valley5

 

Alacant. Dijous, 2 d'agost de 2018

Álvaro Belmonte, de 20 anys i estudiant de tercer curs d’Enginyeria Robòtica a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant, va ser un dels dotze dreamers triats per a participar en l’Imagine Silicon Valley 2018 al llarg de tres setmanes, entre el 30 de juny i el 19 de juliol en les quals ha viscut una “experiència única que m’ha canviat la vida i la forma de veure el món”, assegura el jove becat per la Fundació Sabadell.

Els dotze dreamers espanyols han viscut tres setmanes immersos en un ecosistema immersiu dissenyat per a fomentar la innovació a través d’una metodologia diferent en cadascuna de les tres etapes en què s’ha dividit el programa, el disseny de la idea, el prototipat i la presentació. “De fet –explica Belmonte– la idea del projecte que hem presentat se’ns va ocórrer en el Gran Canyó, podria dir-se que saltant entre les roques”. I és que aquesta és una de les claus, els dotze participants es van dividir en quatre grups i cadascun havia de fer front al repte plantejat per un dels patrocinadors: Mediapro, Fundació Sabadell, Audi i DreamBig Challenge.

Després d’una primera setmana recorrent diferents zones de Califòrnia, “en les quals a més de veure el paisatge no deixem de treballar en la idea que hauríem de desenvolupar més endavant”, relata Álvaro, el grup va recalar a Silicon Valley, la meca tecnològica mundial.

“Ens allotgem en la Draper University”, també coneguda com la universitat dels herois, una escola privada amb finalitats de lucre enfocada en l’ensenyament de l’esperit empresarial a Silicon Valley, on va començar el treball de desenvolupament. L’equip de l’estudiant de la UA va ser l’encarregat de desenvolupar la proposta de DreamBig Challenge. Sobre la taula tenien la necessitat de “fomentar l’emprenedoria en l’educació” i la seua resposta va ser, després de reorientar la qüestió que els havien plantejat, “revolucionar l’educació per a aprendre a emprendre emprenent. Emprendre no és muntar una empresa, és una actitud basada en la identificació de problemes o necessitats, el disseny de solucions i la lluita per aquests projectes i creiem que la millor forma d’aprendre això és fent-ho”. El resultat, després de moltes idees i treball “de forma resumida és una primera lliga d’emprenedoria internacional, la DreamLeague, que consisteix en equips de tres persones que han de resoldre diferents reptes que plantegem i que tindran les eines per a fer front a això a més de la col·laboració d’institucions o empreses”.

El projecte dissenyat per Álvaro i el seu equip, juntament amb els desenvolupats per la resta de dreamers a Silicon Valley van tenir l’oportunitat de veure la llum en el campus de Google, davant d’un auditori amb representants d’empreses tan destacades com la mateixa Google, Netflix, Twitter, Cursera, Idee o la Universitat d’Stanford entre d’altres i arribaran al nostre país el pròxim tres d’octubre, en un esdeveniment que es farà a Barcelona.

Sens dubte una gran experiència, en la qual Álvaro destaca com li ha canviat la vida i la forma de veure el món “crec sincerament que el més destacat de Silicon Valley és la mentalitat que s’hi respira, el fet de considerar el fracàs com una etapa més en el treball i no tenir-hi por, crec que aquesta mentalitat ens ajudaria molt ací”.

Pel que fa a l’experiència personal, no li pregunten per la festa ja que amb 20 anys als Estats Units és menor d’edat, però si que ho poden fer pel menjar, “la veritat és que és molt variada, molt menjar asiàtic, encara que tot molt car” i recorda d’una manera especial un petit local “a la platja de Sausalito, amb la millor hamburguesa que he menjat en la meua vida, encara que potser el trajecte amb bicicleta travessant el Golden Gate fins a allí també ajudara”.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464