Saltar apartados

El Comitè Espanyol d'Automàtica premia el treball desenvolupat per Álvaro Belmonte, estudiant d'Enginyeria Robòtica de la UA

 

Premi_AlvaroBelmonte

 

Alacant. Divendres, 7 de desembre de 2018

Després de participar en el programa d’innovació Imagine Silicon Valley a San Francisco, l’estudiant de la Universitat d’Alacant Álvaro Belmonte continua acumulant èxits, ja que el Comitè Espanyol d’Automàtica (CEA) li ha concedit el premi al millor treball en robòtica de 2018.

L’article de l’estudiant del grau en Enginyeria Robòtica de la UA «Optimización en control visual de robots manipuladores», que forma part del seu treball de final de grau (TFG), ha sigut guardonat pel Grup Temàtic de Robòtica del CEA durant les Jornades d’Automàtica, trobada nacional més destacada en l’àmbit de l’automatització i la robòtica celebrades aquest any a Badajoz. El premi està patrocinat per la reconeguda empresa Robotnik.

En concret, el treball de Belmonte, realitzat juntament amb els professors Jorge Pomares i Gabriel J. García del Grup d’investigació de la UA Human Robotics, descriu la formulació d’un sistema de control visual directe basat en imatge per al seguiment de trajectòries amb optimització de l’esforç articular d’un robot manipulador. «Fent ús dels controladors proposats és possible, no solament optimitzar els parells articulars per al seguiment de trajectòries, sinó també especificar les articulacions que suporten més o menys esforç durant la tasca. Un dels principals impactes d’aquest treball és reduir el consum d’energia dels robots respecte dels controladors usats fins a l’actualitat en els robots comercials», explica l’estudiant de la UA.

Aquest nou reconeixement és un impuls més perquè Álvaro Belmonte continue treballant i esforçant-se en la que és «la seua passió», la robòtica. «En el meu TFG continuaré investigant com millorar els resultats obtinguts i aplicant els controladors dissenyats a tasques reals en col·laboració amb l’empresa PAL Robotics, líder internacional en robòtica humanoide», explica.Notícies relacionades:

Un estudiant de la UA en la cort de la innovació tecnològica mundial

El rector rep Álvaro Belmonte, el ‘dreamer’ de la Universitat d’Alacant

Un estudiant d’Enginyeria Robòtica de la UA entre els seleccionats per a participar en l’Imagine Silicon Valley 2018

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464