Saltar apartados

El Consell Social de la Universitat d'Alacant busca involucrar la societat en la responsabilitat social

Traslladarà als sectors socials i econòmics el I Pla de Responsabilitat de la UA i s’implicarà en accions concretes

 

Comision_ConsejoSocial1 Comision_ConsejoSocial2

 

Alacant. Dimecres, 5 de desembre de 2018

El Consell Social de la Universitat d’Alacant ha ratificat el seu compromís amb el I Pla de Responsabilitat Social i ha anunciat que realitzarà accions concretes «amb la finalitat d’involucrar els sectors econòmics i socials en el concepte i pràctiques de responsabilitat».

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha participat en la Comissió de Relacions amb la Societat que presideix Cristina Rodes, per a assistir a la presentació davant el Consell de l I Pla d’Igualtat de la institució, presentat recentment en societat. Palomar ha incidit en el paper d’aquesta comissió del Consell Social com a «vincle amb la societat en la qual la Universitat d’Alacant està radicada», i per tant, la necessitat de donar a conèixer als seus integrants aquesta aposta transversal que el rector ha qualificat com a «eix estratègic per a la governança» i d’«aposta institucional per a instaurar una relació ètica i transparent de la institució d’educació superior amb la societat». L’objectiu, tal com ell mateix ha apuntat, «és que tots els agents socials es puguen involucrar en les accions que s’hi proposen».

En aquest mateix sentit, Cristina Rodes ha remarcat que el Consell Social s’implicarà «en tot el que puga per a divulgar» el pla entre tots els agents socials, ja que «posa en valor la convivència, el medi ambient, la transparència i l’ètica». Per això, ha mostrat el «suport» dels membres de la comissió a la iniciativa i la seua disposició per a traslladar-lo tant a les empreses a les quals representen els membres de la comissió, com a altres empreses radicades en l’àmbit de la Universitat d’Alacant.

Per la seua part, la secretària del Consell Social, Aránzazu Calzada, ha indicat que, atesa «la transcendència del pla, volem involucrar-nos de manera activa en el seu desenvolupament», per la qual cosa, «l’abordarem de manera sectorial amb l’objectiu d’implicar-nos en accions concretes», ha assegurat.

El pla s’estructura en set eixos d’intervenció que inclouen vint objectius. En total, consisteix en 72 accions que es desenvoluparan de 2018 a 2020. Els set eixos d’intervenció abracen els diferents àmbits universitaris com són la governança, la investigació i la transferència del coneixement, la formació universitària, la contribució econòmica responsable i el suport a l’entorn, la gestió ambiental, la cooperació universitària al desenvolupament i visibilització, sensibilització i transparència.

El I Pla de Responsabilitat Social de la UA implica establir estratègies per a contribuir al desenvolupament sostenible de la comunitat, preservar els recursos naturals, el patrimoni artisticocultural, respectar la diversitat etnicocultural i promoure la reducció de les desigualtats socials per qualsevol causa». Aquesta iniciativa té un caràcter transversal que abraça tots els àmbits de l’acció de la Universitat d’Alacant, tant en formació, com en investigació i extensió universitària.

La reunió ha comptat amb la presència del president del Consell, Francisco Gómez Andreu, el president de la Comissió Assumptes Acadèmics, Francisco Martín Irles, així com Jesús Villar, alcalde de Sant Vicent del Raspeig. Hi han assistit, a més, els representants empresarials Pedro López i Magdalena Vidal i, per part de la Universitat d’Alacant, la vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement, Amparo Navarro, el gerent de la UA, Rafael Pla, i la directora del Secretariat de Responsabilitat Social, Diana Gil, qui ha exposat les línies estratègiques del pla.Notícies relacionades:

El rector reivindica el I Pla de Responsabilitat Social de la Universitat d'Alacant com a eix de la seua gestió els pròxims anys

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464