Saltar apartados

La UA i CEPESCA signen un acord de pràctiques per als estudiants del màster en Gestió Pesquera Sostenible

La primera estudiant seleccionada, Thaya Mirinda Dinkel, comença les pràctiques a Burela, amb col·laboració de l’Organització de Productors Pesquers de Lugo

 

 

 

Alacant. Dimarts, 4 de desembre de 2018

La Universitat d’Alacant i Confederació Espanyola de Pesca (CEPESCA) han signat un acord perquè els estudiants del màster internacional en Gestió Pesquera Sostenible puguen fer pràctiques remunerades, tant en CEPESCA com en les seues organitzacions associades. La primera estudiant seleccionada està fent un estudi sobre la sostenibilitat de les pesqueres de taurons a l’Atlàntic, en col·laboració amb OPP-Lugo, Anapa i Arpoan.

La primera estudiant seleccionada, Thaya Mirinda Dinkel, està fent les pràctiques, en una primera fase, a Burela, en col·laboració amb l’Organització de Productors Pesquers de Lugo (OPP-Lugo). Així mateix, està prevista la col·laboració amb l’Associació Nacional d’Armadors de Bucs Palangrers d’Altura (ANAPA) i l’Associació Provincial d’Armadors de Bucs de Pesca de Palangre i Altres Arts de Pontevedra (ARPOAN), les dues de Vigo.

L’objectiu de les pràctiques és analitzar alternatives de millora en la gestió del marraix i de la tintorera a l’Atlàntic, i analitzar, des d’una perspectiva de coneixements de la pesca tradicional, diferents models de gestió (quotes, esforç, etc.), com també possibles mesures tècniques aplicables a les pesqueres (hams, zones de pesca, talles mínimes, etc.), les quals seran la base de la seua tesi de final de màster.

El programa de treball inclou reunions amb armadors, patrons de pesca, tècnics i experts en la matèria, experts de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT), científics de l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) i representants de la Secretaria General de Pesca del MAPA i de la Conselleria del Mar de la Xunta de Galícia.

Els associats de CEPESCA pretenen plantejar propostes que contribuïsquen tant al Pla de Millora Pesquera FIP BLUES que està desenvolupant la flota de palangre de superfície, com a la discussió sobre les mesures que es poden adoptar per a millorar la gestió de la pesca d’aquestes dues espècies de taurons en fòrums internacionals com ICCAT.

El màster en Gestió Pesquera Sostenible es desenvolupa a temps complet en dos anys acadèmics. Després de completar el primer any (programa basat en classes lectives, pràctiques, treballs tutoritzats, seminaris oberts i visites tècniques), durant la segona part els participants dediquen 10 mesos a la iniciació a la investigació o a l’activitat professional mitjançant un treball d’investigació original a través de l’elaboració de la «Tesis Master of Science». Els documents següents són els resultats d’aquests treballs i han sigut aprovats en lectura pública davant d’un jurat de qualificació.

Actualment, aquest màster es troba en la setena edició i té la col·laboració del Centre Internacional d’Alts Estudis Agronòmics Mediterranis (CIHEAM), la Secretaria General de Pesca del MAPA, la Comissió General de Pesca del Mediterrani i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).

CEPESCA és l’organització empresarial d’àmbit nacional més representativa de la Unió Europea i agrupa 37 associacions d’armadors de bucs de pesca tant costanera com d’altura, amb 800 empreses pesqueres, 861 bucs, prop de 10.000 tripulants i un tonatge d’arqueig de 311.674,88 GT.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464