Saltar apartados

La Universitat d'Alacant premia l'excel·lència en la investigació turística

Avui s’ha fet lliurament dels premis que atorga la Càtedra d’Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts als millors treballs de final de grau i final de màster

El rector, Manuel Palomar, l’alcalde de Benidorm, Antoni Pérez i el director de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Francisco Juan Martínez, han sigut els encarregats de lliurar els guardons

 

PREMIS_TFG_TFM_TURISME_CATEDRA_PEDRO_ZARAGOZA1
PREMIS_TFG_TFM_TURISME_CATEDRA_PEDRO_ZARAGOZA2
PREMIS_TFG_TFM_TURISME_CATEDRA_PEDRO_ZARAGOZA3
PREMIS_TFG_TFM_TURISME_CATEDRA_PEDRO_ZARAGOZA4
PREMIS_TFG_TFM_TURISME_CATEDRA_PEDRO_ZARAGOZA5
PREMIS_TFG_TFM_TURISME_CATEDRA_PEDRO_ZARAGOZA6
PREMIS_TFG_TFM_TURISME_CATEDRA_PEDRO_ZARAGOZA7
PREMIS_TFG_TFM_TURISME_CATEDRA_PEDRO_ZARAGOZA8
PREMIS_TFG_TFM_TURISME_CATEDRA_PEDRO_ZARAGOZA9
PREMIS_TFG_TFM_TURISME_CATEDRA_PEDRO_ZARAGOZA10
PREMIS_TFG_TFM_TURISME_CATEDRA_PEDRO_ZARAGOZA11

 

Alacant. Dilluns, 3 de desembre de 2018

La Càtedra d’Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts ha fet avui lliurament dels premis anuals als millors treballs de final de grau i màster i que té com a objectiu la promoció de l’activitat investigadora en el marc general del turisme.

La sala multimèdia del Rectorat de la Universitat d’Alacant ha acollit l’acte que ha presidit el rector, Manuel Palomar, juntament amb l’alcalde de Benidorm, Antoni Pérez i en el qual els sis estudiants guardonats han rebut els premis. Jorge Pereira, director de la càtedra ha sigut l’encarregat de conduir la cerimònia que ha tancat el rector amb una intervenció en la qual ha destacat la importància de «fomentar la investigació i la transferència del coneixement a la societat. Això ho fan les càtedres institucionals de la nostra universitat i els premis que avui ens convoquen ací, que reconeixen el treball dels estudiants, les investigacions que han fet, són el millor exemple d’això. Felicitats a tots per aquest èxit».

L’alcalde de Benidorm, Antoni Pérez, ha assenyalat que «la càtedra a través de la seua implicació i treball, com també les investigacions que impulsa ens fan millors com a destinació turística. A Benidorm volem ser líders en els avanços en el món turístic i sabem que la Universitat d’Alacant és la nostra aliada i la millor referència. Aquests premis d’avui ho demostren, teniu per segur que nosaltres ens els llegim i tractem d’aplicar-los».

El director de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Francisco Juan Martínez, també ha destacat el «gran treball que fa la càtedra que genera sinergies amb tots els actors implicats a potenciar el turisme i a més incentiva un apartat tan rellevant com és la investigació».

 

Premis

Els treballs premiats en aquesta edició han analitzat les temàtiques de l’emprenedoria, la sostenibilitat, les noves tecnologies, les destinacions turístiques intel·ligents i la intel·ligència artificial aplicades al turisme.

S’han presentat un total de 32 candidatures per als premis en la categoria de TFG i fins a nou en la de TFM procedents de tots els centres i facultats de la Universitat d’Alacant fet que «és una clara mostra de la transversalitat del turisme», segons el director de la Càtedra, Jorge Pereira.

El primer premi del treball de final de grau ha sigut per a Beatriz Merino per la seua investigació Turismo de masas y sostenibilidad: un análisis de la percepción del turismo en Alicante desde el punto de vista del residente. El segon ha sigut per a Mar Ródenas pel treball Validación experimental de un modelo de predicción empírico de ruido de ocio: aplicación al municipio de Benidorm. I el tercer premi ha sigut per a Marta Suárez que ha presentat el treball titulat Utilización del Big Data en el marco de los DTIs: caso de estudio del comportamiento de los turistas en Redes Sociales como fuente de información.

En els treballs de final de màster, Cristina Díaz ha rebut el primer premi per la seua investigació TRIP1CLICK: reinventado el sector turístico a golpe de clic. Análisis y diseño del ADN de la aplicación turística del futuro. Adrián Mas ha rebut el segon premi pel treball Determinación de precios, competitividad e inteligencia artificial i María José Torró ha sigut la guanyadora del tercer premi de TFM amb la investigació La comunicación de la gestión medioambiental en los establecimientos hoteleros de Benidorm: la percepción de la demanda.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464