Saltar apartados

Un professor de la Universitat d'Alacant entre els finalistes a Millor Docent d'Espanya 2018

José Ramón Martínez Riera és l’únic candidat al Premi Educa Abanca de la Comunitat Valenciana en categoria universitària

 

JR_Martinez_RieraAlacant. Dilluns, 10 de desembre de 2018

El professor titular del Departament d’Infermeria Comunitària. Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant, José Ramón Martínez Riera ha superat el primer sedàs de candidats a Millor Docent d’Espanya 2018 dels Premis Educa Abanca on s’enfrontava a altres 356 aspirants en la categoria d’universitat i és un dels deu finalistes d’aquesta edició que comunicarà el guanyador el pròxim 10 de gener.

Riera és l’únic finalista de la Comunitat Valenciana en la categoria d’ensenyament universitari i entre els seus rivals hi ha tres professors de Castella i Lleó, altres tres de la Comunitat de Madrid i tres més d’Aragó, Astúries i Galícia. Tots han arribat a ser finalistes pels seus mèrits propis i després de la valoració d’aquests sobre la base d’un barem prèviament establit. No obstant això, per a ser candidats han necessitat alguna cosa més que el seu currículum. Ha fet falta que els seus mateixos alumnes siguen els qui els proposen.

En aquest sentit, el docent de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant ha destacat que el fet «que es reconega el treball que es desenvolupa és molt important. I que ho facen els estudiants i les estudiants és encara més emotiu al ser els protagonistes principals del procés d’ensenyament-aprenentatge. Els qui veritablement poden establir una avaluació objectiva i sincera del que reben i el que se’ls deixa aportar».

Sobre els motius de la seua nominació, Riera s’ha mostrat sorprès i assegura desconèixer-los «supose que a algú li ha d’agradar la meua docència», ha afirmat. El finalista de la UA als premis a Millor Docent d’Espanya 2018 ha fet referència a les màximes que caracteritzen la seua manera d’impartir classe, «dinamisme, participació, reflexió, creativitat i respecte» I ha assegurat que si alguna cosa és important a l’hora d’ensenyar a l’alumnat això és «creure i voler l’educació».

El lliurament de premis als Millors Docents i el lliurament del diploma commemoratiu als 10 finalistes de cada categoria es farà en un acte especial el dissabte 23 de febrer del 2019 a les 20.00 hores que tindrà lloc durant el 2n Congrés Mundial d’Educació. EDUCA 2019, a Santiago de Compostel·la 21-23 de febrer 2019. El guardó al Millor Docent d’Espanya serà una estatueta EDUCA, un diploma acreditatiu i un premi de 1.000 euros en metàl·lic. Els restants 9 finalistes obtindran una estatueta i un diploma acreditatiu.

JR_Martinez_Riera1

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464