Saltar apartados

El Consell Social aprova per unanimitat els pressupostos de la Universitat d'Alacant per al 2019

L’òrgan de control valora positivament que les retallades no hagen afectat la plantilla

PLENO_CONSEJO_SOCIAL1
PLENO_CONSEJO_SOCIAL2
PLENO_CONSEJO_SOCIAL3
PLENO_CONSEJO_SOCIAL4
PLENO_CONSEJO_SOCIAL5
PLENO_CONSEJO_SOCIAL6
PLENO_CONSEJO_SOCIAL7
PLENO_CONSEJO_SOCIAL8
PLENO_CONSEJO_SOCIAL9
PLENO_CONSEJO_SOCIAL10
PLENO_CONSEJO_SOCIAL11Alacant. Dijous, 20 de desembre de 2018

El ple del Consell Social de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest matí el projecte de pressupostos presentat per la institució acadèmica per a 2019. Durant la reunió plenària, celebrada a l’edifici de Sant Ferran, 40 de la Seu Ciutat d’Alacant, s’ha palesat la necessitat de les cinc universitats públiques valencianes d’unir forces per a reclamar al Consell un pla de finançament plurianual just i suficient «que les traga de la penúria econòmica». La falta d’ingressos obliga la Universitat d’Alacant a incrementar les retallades en infraestructures, despeses corrents, projectes tan importants com el programa de talent científic, així com l’assignació que rebran els centres, instituts i departaments de la institució. 

Encara que ha lamentat aquesta ampliació de les retallades, el president del Consell Social, Francisco Gómez Andreu, ha lloat «que no hagen afectat la plantilla que, des de l’inici de la crisi havia patit una minva que amenaçava de fer fallida, no solament el creixement, sinó el funcionament futur de la institució», ha dit. 

El president del Consell ha destacat, a més, que en un escenari tan advers, l’equip de direcció haja augmentat en un 8 % l’ajuda a les famílies, cosa que, sens dubte, «ve a confirmar l’aposta de l’actual consell de direcció per les persones», ha assegurat.

Gómez Andreu ha criticat que els pressupostos per al 2019, «continuen en les mateixes quantitats de fa deu anys» i destaca que «gràcies a l’enginyeria financera que ha fet la Universitat d’Alacant en els últims exercicis, s’han aconseguit fites tan destacables com que aparega entre les millors universitats de tot el món segons el rànquing THE en tots els camps del coneixement». El rànquing internacional Times Higher Education (THE) World University analitza 1.500 institucions d’educació superior de tot el món a partir de tretze indicadors que pretenen representar la totalitat de les activitats universitàries


Noticia relacionada:

La Universitat d’Alacant afronta 2019 ampliant la llista de retallades

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464