Saltar apartados

Smart Social City es vincula al Parc Científic d'Alacant

Ambdues entitats treballaran en el desenvolupament de la Universitat d’Alacant com Smart Social University i en la seua projecció llatinoamericana

 

CONVENI_PCA_ SAMRT_SOCIAL_CITY5
CONVENI_PCA_ SAMRT_SOCIAL_CITY3
CONVENI_PCA_ SAMRT_SOCIAL_CITY1
CONVENI_PCA_ SAMRT_SOCIAL_CITY2
CONVENI_PCA_ SAMRT_SOCIAL_CITY4

A la foto de família (d’esq. a dta.): Joaquín Marhuenda, Olga Francés, Antonio Gálvez, Manuel Palomar, Amparo Navarro, Alejandro Pérez-Ochoa, José Vicente Cabezuelo i Rafael Muño

 

Alacant. Dijous, 20 de desembre de 2018

L’empresa Smart Social City ha signat avui, al despatx rectoral de la Universitat d’Alacant, el contracte de vinculació amb el Parc Científic d’Alacant. L’acte ha comptat amb el president de la Fundació Parc Científic d’Alacant i rector de la UA, Manuel Palomar, la vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement de la UA, Amparo Navarro, Joaquín Marhuenda i Olga Francés, patró i gerent, respectivament, de la Fundació Parc Científic d’Alacant, així com amb el president de Smart Social City, Alejandro Pérez-Ochoa, i el seu director i responsable de l’oficina a Alacant, Antonio Gálvez.

Smart Social City és una empresa d’innovació social orientada al foment de nous models de desenvolupament urbà i rural, i a la definició, desenvolupament i promoció nacional i internacional de models intel·ligents de gestió d’energia, urbanística, construcció, educativa, sanitària, telecomunicacions, residus, mobilitat, etc. La seua vinculació amb el Parc Científic d’Alacant li permetrà «accedir als serveis que ofereix en relació amb la transferència de coneixement que genera la Universitat, així com a l’ús dels múltiples recursos que aquest espai d’excel·lència tecnològica i investigadora ofereix a les empreses», segons ha explicat durant l’acte Joaquín Marhuenda.

Durant la trobada, les dues entitats han subscrit també un conveni de col·laboració per a afavorir la promoció de seminaris i cursos de temes d’interès per a les dues institucions, així com fomentar la col·laboració entre les dues entitats per a aprofundir en la formació i en el desenvolupament d’investigacions relacionades amb la seua activitat.

Amb aquesta signatura es garanteix la participació de la UA en els International Challenges Internacionals que llança Smart Social City en les àrees d’urbanisme i arquitectura, així com en smart solutions.

 

Projecció internacional

Un dels punts més destacats de l’acord és el desenvolupament de la UA com una smart social university i el seu desenvolupament a Llatinoamèrica. L’objectiu, tal com ha apuntat el president de Smart Social City, Alejandro Pérez-Ochoa, és «crear una Xarxa Llatinoamericana de smart social universities, així com afavorir el desenvolupament de projectes d’innovació social a Llatinoamèrica a través dels parcs d’innovació social llatinoamericans». Un altre dels punts se centra en la realització de propostes conjuntes en projectes internacionals subvencionables, com els que es convoquen en CYTED.

Per part seua, Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant, ha mostrat la seua satisfacció perquè una empresa com Smart Social City «haja triat la UA per a desenvolupar i enfortir els seus treballs de recerca» i ha tornat a mostrar el compromís de la institució acadèmica alacantina de reforçar vincles amb Amèrica Llatina mitjançant «projectes innovadors destinats a millorar la qualitat de vida de les persones».

A més, han assistit a l’acte de signatura el vicerector de Campus i Tecnologia, Rafael Muñoz, i el director del Campus Iberoamericà de la Universitat d’Alacant, José Vicente Cabezuelo.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464