Saltar apartados

Kiko Moya fitxa com a docent en els estudis de Gastronomia de la Universitat d'Alacant

El “dues estrelles Michelin” impartirà una assignatura i serà centre de pràctiques en el màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània

 

VISITA_KIKO_MOYA1 VISITA_KIKO_MOYA2

 

Alacant. Dimarts, 16 de gener de 2018

El xef Kiko Moya, del restaurant L’Escaleta, de Cocentaina (el Comtat), serà un dels professors del màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània que la Universitat d’Alacant impartirà a partir del pròxim mes d’octubre. El xef contestà s’ha reunit aquest matí amb el rector, Manuel Palomar, per a tractar diferents aspectes de la col·laboració conjunta. A la reunió també ha assistit Ana Laguna, directora de relacions amb la societat i responsable del projecte de gastronomia en la UA, que ha estat acompanyada per Ana Zaragoza, del Departament d’Infermeria, i per la periodista Ángeles Ruiz, col·laboradora del màster.

Moya, que ha sigut un dels primers cuiners del més alt nivell que ha apostat pels estudis de Gastronomia de la UA, ha confessat el seu interès per la innovació i la seua preocupació per la gestió dels recursos humans en el sector de la restauració. «L’autèntica revolució gastronòmica», segons el xef, «passa per la conciliació i una millor gestió dels recursos humans. Cal buscar equilibris entre els diferents rols que hem d’exercir en un restaurant, i l’alta cuina és la que s’hi ha de posar al capdavant», assegura. En aquest sentit considera essencial la formació que es pot impartir en la Universitat, on s’uneixen altres conceptes que van més enllà de la creació del plat, com poden ser la racionalització dels temps físics d’estada en la sala, el tracte al client, les noves maneres de servir la taula, la gestió d’equips creant noves sinergies i cuidant els empleats…, «tot un camp que hem de parar-nos a replantejar i reconduir; un gran repte», sosté.

El propietari del que fins fa un any era el restaurant dues estrelles Michelin més xicotet del món ha formalitzat la seua participació en el màster, en el qual impartirà una classe magistral dedicada a l’«arròs al quadrat», a més d’acollir estudiants en pràctiques. «Ens hem d’involucrar en la formació, com no pot ser altrament. Forma part d’aquesta vocació per ensenyar que inoculen els grans mestres amb els quals he treballat», assegura.

En aquest sentit, Ana Laguna ha explicat que Kiko Moya és un dels sis estrelles Michelin de la nostra província que participaran en els estudis de Gastronomia de la UA. Durant la reunió tinguda al campus s’han apuntat futures línies de col·laboració en matèria d’investigació per a potenciar la transferència de coneixement en el camp de la gastronomia i la restauració.

Sobre el màster

El màster en Arrossos i Alta Cuina Mediterrània és un títol propi que va ser aprovat pel Consell de Govern de la UA el novembre passat. Es tracta d’estudis d’alt nivell que oferiran una formació eminentment pràctica en la qual els estudiants matriculats tenen garantides les pràctiques en els set restaurants amb estrelles Michelin de les nostres comarques.

L’acurat pla d’estudis integra el coneixement dels ingredients i la comprensió dels processos i tècniques de cocció, des de la tradició fins a l’avantguarda. A més, el màster comptarà amb els millors professionals del sector agroalimentari i amb els millors docents especialitzats en gastronomia.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464