Saltar apartados

L'investigador de la UA José Miguel Sempere, nomenat acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana

 

Alacant. Dimecres, 24 de febrer de 2017

La Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana, presidida pel professor Antonio Llombart Bosch, en una reunió mantinguda amb la seua Junta Directiva el passat mes de desembre de 2017, va acordar nomenar el doctor en Medicina de la Universitat d'Alacant José Miguel Sempere acadèmic corresponent, en reconeixement a la seua trajectòria professional i personal.

La Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana (RAMCV) és una corporació pública que té com a missió principal l'estudi i la investigació de les ciències mèdiques i afins, «motiu pel qual, les meues funcions com a acadèmic seran principalment les de col·laborar en les activitats científiques i en les tasques específiques que se m'encomanen i, d'una manera més concreta, en les relacionades amb la meua especialitat, la immunologia», assenyala Sempere. El nomenament es va acordar per unanimitat a proposta de tres dels membres de la RAMCV.

En la seua llarga trajectòria, l'expert en immunologia ha mantingut una relació continuada amb la RAMCV, principalment assistint com a oient o com a ponent a actes científics organitzats per la mateixa acadèmia o en col·laboració amb altres societats mèdiques o reals acadèmies de medicina. «En el pla personal aquest nomenament suposa un orgull i un repte més que hauré d’afrontar i espere estar-hi a l'altura», declara Sempere.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat d'Alacant (1979-1985), José Miguel Sempere és catedràtic d'Universitat de l'àrea d'Immunologia en la UA i director del Departament de Biotecnologia. És el responsable de l'àrea de coneixement d'Immunologia i director del Grup d’Investigació d'Immunologia, Biologia Cel·lular i del Desenvolupament. A més, és president de la Societat Valenciana d'Immunologia i coordinador del Programa de Doctorat de la Facultat de Ciències, titulat PD en Ciències Experimentals i Biosanitàries de la UA.

La seua investigació a la Universitat al llarg d'aquests anys s'ha centrat en la identificació de biomarcadors immunològics de malaltia, pronòstics o de resposta terapèutica en pacients amb malalties autoimmunes o càncer, així com en les aplicacions clíniques potencials de l'efecte immunomodulador de cèl·lules mare mesenquimals aïllades de lipoaspirats humans (ASCs). A més, ha desenvolupat treballs científics d'immunoteràpia amb anticossos monoclonals humanitzats en pacients amb càncer de mama i càncer colorectal; estudis in vitro i in vivo per a avaluar l'activitat antioxidant i immunomoduladora de la «solució isotònica i hipertònica QUINTON»; anàlisi de fonts al·lergèniques i immunoteràpia bacteriana, i investigacions relacionades amb la immunopatogènia i tractament de la infecció VIH.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464