Saltar apartados

La International Week EPS18/Architecture anticipa el Mes Cultural de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant

El dilluns comencen les múltiples activitats de cinc intenses setmanes a l’EPS

El catedràtic italià Sergio Pone ensenyarà a construir estructures amb canyes de riu

 

Erasmus_SemanaInternacional_EPSAlacant. 26 de gener de 2018

La Setmana Internacional, organitzada pel professor de Projectes Arquitectònics Javier Sánchez Merina per al seu alumnat, però oberta a tota persona interessada, inicia el Mes Cultural de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant que començarà, de forma oficial, el dijous 1 de febrer de 2018, amb l’Acte d’obertura.

La International Week EPS18/Architecture s’ha consolidat com una activitat estimulant per als estudiants i d’un gran atractiu per a professionals d’altres sectors ja que, com assenyala el professor Sánchez Merina “la part il·lusionant és que l’alumnat puga construir espais immensos amb les seues mans i, d’altra banda, dignificar materials que no es consideren dignificants”. És el cas que els ocupa enguany, i que portarà a la UA el catedràtic de l’Escola d’Arquitectura de Nàpols “Federico II”, Sergio Pone, qui ensenyarà als estudiants a alçar estructures amb canyes.

Des del dilluns 29 de gener i fins al 2 de febrer tres tallers funcionaran alhora durant la International Week EPS18/Architecture, i l’estudiant podrà escollir en quin d’aquests participar. Són el taller ‘Escala d’arquitectura instantània 1:1’, impartit per Sergio Pone; ‘Habitatge saludable 1’, per Ángel Benigno i Carlos Marcos; i ‘Habitatge saludable 2’, que oderiran els professors Antonio Galiano i José L. Oliver.

El professor Pone és un expert a construir enormes voltes de fusta. “Són cares i la seua construcció porta temps”, explica Sánchez Merina. “He comprat deu quilòmetres de canyes del riu, amb les quals treballaran els estudiants”. Es dóna la circumstància que dues terceres parts de l’alumnat d’aquesta assignatura són Erasmus, ‘trenta alumnes’, indica, mentre que la resta són espanyols.

El catedràtic italià començarà el dilluns ensenyant-los com construir aquestes estructures i com es comporten; durant aquest primer dia i el dimarts faran maquetes. El dimecres i el dijous començaran el treball amb les canyes, per a alçar en grandària real en el pati de l’EPS IV les maquetes dissenyades. El divendres les estructures estaran finalitzades.

Aquesta proposta anual de Sánchez Merina pretén desmitificar l’arquitectura i mostrar que es pot treballar amb materials abans impensables en aquest camp. “L’objectiu final és que els alumnes s’adonen que, al final, tu fas arquitectura amb el que tingues a mà. També, integres col·lectius, persones i sabers”, assenyala.

El dijous, a les 18:00 hores i en la sala d’actes de l’EPS IV Sergio Pone impartirà la conferència “La trama del cielo”.

Com l’any passat, el dimarts 30 a les 14:30 hores, els participants rebran la conferència comestible de la mà de Foodtopía.

A més, dotze professors dels socis Erasmus d’Arquitectura de la UA s’uniran als tallers, i faran conferències curtes sobre les seues escoles d’arquitectura, i mostraran el tipus de projectes i resultats que els seus estudiants produeixen. D’aquesta manera l’alumnat podrà conèixer noves destinacions per a triar en les seues pròximes beques Erasmus.

En edicions anteriors de la International Week EPS/A Architecture la UA ha rebut professionals com la dissenyadora de moda islandesa Steinunn Sguroardóttir qui, l’any 2017, va ensenyar als estudiants a treballar la llana i teixir amb les mans en el taller "Tejiendo espacios”; Santiago Pérez, amb “El sonido de la arquitectura/Textil”, va estar l’any 2016; l’any anterior, 2015, Manuel Báez va participar amb “Arquitecturas de Luz/Palillos”; i De Prada Poole, amb “Pneumatic Serendipity/Aire”, va ensenyar als estudiants a construir estructures pneumàtiques l’any 2014.

Els llocs de celebració seran la sala ECISA i el pati de l’edifici de l’EPS IV i la llengua vehicular, l’anglès.


Sergio_Posa_Arquitectura

Imatge d’estructura realitzada per Sergio Pone

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464