Saltar apartados

Prop de 1.400 estudiants de tota la província envaeixen la Universitat d'Alacant a la recerca de ciència

La Facultat de Ciències acull durant el mes de gener el programa “Vine a fer pràctiques a la Universitat”

Per primera vegada, un alumne invident participa en les pràctiques de Química Analítica gràcies a la col·laboració del Centre de Recursos Educatius de l’ONCE

 

Ecologia1
Ecologia2
Ecologia3
Ecologia4
Ecologia5
Ecologia6
Ecologia7
Ecologia8
Ecologia9
Ecologia10
Ecologia11

Pràctiques d'Ecologia desenvolupades al campus de la UA.

 

Alacant. Dimecres, 24 de gener de 2018

Un total de 52 centres de tota la província han participat en el programa dirigit a l’alumnat de quart d’ESO i de batxillerat «Vine a fer pràctiques a la Universitat», dirigit per la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant. Una acció duta a terme durant el mes de gener que desperta un gran interès, ja que contribueix a difondre les ciències i estableix una nova via de contacte per a facilitar el coneixement i enriquiment mutu entre la Facultat de Ciències de la UA i els centres d’ensenyament secundari. En aquesta edició de 2018, vora un centenar de centres han sol·licitat participar-hi i s’ha hagut de donar prioritat als que encara no hi havien assistit.

En total, 1.390 estudiants han fet pràctiques de laboratori relacionades amb disciplines com la Bioquímica; Biotecnologia; Ciències del Mar; Microbiologia; Òptica i Optometria; Química Analítica; Química Orgànica; o Òptica, Farmacologia i Anatomia. Però, a més, han descobert que la ciència és en cada racó, a través de pràctiques d’observació com «Quantes tórtores hi ha al campus de la UA?: Un model de la investigació sobre la fauna silvestre» i «Fent fotosíntesi a l’ombra del veí: convivència entre plantes i productivitat», coordinades pel Departament d’Ecologia de la UA.

Novetat

Gràcies a la col·laboració de la professora del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia Lorena Vidal i l’especialista en Ciències del Centre de Recursos Educatius de l’ONCE, José María Villar, un alumne invident ha pogut participar, per primera vegada, en dues activitats sobre llum i color i cromatografia de l’àrea de Química Analítica. En concret, implicats amb una docència accessible, s’han adaptat els materials de les diferents pràctiques implementant les TIC, amb una aplicació mòbil que detecta colors, i identificant substàncies amb sistema Braille.

Cada any, professorat, estudiants de doctorat i postdoctoral de la Universitat d’Alacant es bolquen de manera voluntària en el programa «Vine a fer pràctiques a la Universitat» amb l’únic objecte d’acostar la ciència, així com despertar noves vocacions científiques entre els més joves.

 

QuimAnalitica1
QuimAnalitica2
QuimAnalitica3
QuimAnalitica4
QuimAnalitica5
QuimAnalitica6
QuimAnalitica7
QuimAnalitica8

Pràctiques Química Analítica en les quals ha participat un alumne invident.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464