Saltar apartados

El Premi Igualtat 2018 de la Universitat d'Alacant recau en Miguel Lorente

El Consell de Govern ha aprovat la proposta de la Comissió d’Igualtat presentada pel Consell d’Estudiants a favor del doctor en Medicina, metge forense i expert en l’estudi de la violència interpersonal i violència de gènere

 

Premie_Igualtat2018_1
Premie_Igualtat2018_2
Premie_Igualtat2018_3
Premie_Igualtat2018_4

 

Alacant. Dimarts, 30 de gener de 2018

La Universitat d’Alacant ha aprovat aquest dimarts, en la reunió ordinària del Consell de Govern de la institució acadèmica, la proposta de concedir el Premi Igualtat 2018 a Miguel Lorente, doctor en Medicina, especialista en Cirurgia, metge forense des del 1988, així com màster en Bioètica i Dret Mèdic i professor titular de Medicina Legal, Toxicologia i Antropologia Física de la Universitat de Granada.

La vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez, ha sigut l’encarregada de defensar davant del Ple del Consell de Govern la proposta que ha sigut avalada per unanimitat de tots els seus membres.

Rodríguez ha assenyalat que Lorente és «expert en l’estudi de la violència interpersonal, i molt especialment en el de la violència de gènere. Ha publicat més de vuitanta estudis en revistes nacionals i internacionals de ciències forenses, i ha col·laborat amb governs i organismes internacionals en matèria de violència contra les dones, entre els quals hi ha l’Organització Mundial de la Salut, de la qual és assessor, i per a la qual va desenvolupar el Protocol d’actuació medicolegal per a l’atenció a les víctimes de violència sexual. A més, ha participat com a expert en nombroses comissions parlamentàries».

Miguel Lorente destaca també per la seua faceta de divulgador tant pel seu blog Autopsia com pels llibres publicats sobre el tema, com ara Mi marido me pega lo normal o El rompecabezas: Anatomía del maltratador. «En tots dos treballs perfila les peculiaritats de la violència exercida sobre moltes dones pels seus marits, xicots o excompanys, que la fan diferent de qualsevol altre tipus de maltractament; la dependència emocional de la víctima, el seu acte culpabilització per les agressions, l’estret cercle que el maltractador desplega per a aïllar-la o a l’assassinat quan percep que la dona escapa del seu control», ha apuntat la vicerectora en la presentació del premiat. També cal destacar els seus treballs Maltrato, violación y acoso, i Los nuevos hombres nuevos.

La vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat s’ha referit també a l’etapa de Lorente com a delegat del govern per a la Violència de Gènere al Ministeri d’Igualtat, en la qual «va intentar implementar mesures des d’un tractament del problema holístic i multifactorial, i amb l’objectiu ferm de contribuir, en aquesta etapa, a una major igualtat de gènere al nostre país».

 

Reproducir
Declaracions de María José Rodríguez

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464