Saltar apartados

La professora de la UA Carolina Pascual, primera dona al capdavant del Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació valencià

 

Carolina_Pascual

 

Alacant. Dimarts, 9 de gener de 2018

La professora de la Universitat d'Alacant Carolina Pascual ha sigut nomenada recentment degana del Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació de la Comunitat Valenciana (COITCV), en substitució de Sergio Goterris, que ha exercit el càrrec des de març de 2016. Pascual, primera dona en l'àrea de les telecomunicacions a tenir una responsabilitat d'aquest tipus, també exercirà funcions com a presidenta de l'Associació Valenciana d'Enginyers de Telecomunicació.

La nova degana del COITCV es mostra molt il·lusionada amb aquest projecte i assegura «dur molts plans al cap». A més, ser la primera dona que ocupa el càrrec tant a la Comunitat Valenciana com a Espanya –prèviament no hi havia hagut cap degana en demarcació territorial del Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació– «és molt satisfactori».

En aquest sentit, des de la seua experiència en càrrecs de coordinació, «he detectat que és molt important visibilitzar les dones en les TIC i especialment en càrrecs directius on som minoria. Aquesta visibilitat repercuteix positivament en el nombre de dones que s'interessen per una disciplina, com ens passa en les titulacions de telecomunicacions en la UA, en què tenim un percentatge més elevat de dones que altres universitats i titulacions TIC», assegura Pascual.

Currículum

Carolina Pascual és Enginyera de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de València i doctora per la Universitat d'Alacant. Professora titular en la UA, també exerceix el càrrec de coordinadora de Projectes Tecnològics de l'Escola Politècnica Superior. Imparteix docència en les titulacions de Telecomunicacions des de l'any 2000 i ha exercit els càrrecs de directora del màster en Enginyeria de Telecomunicació i coordinadora de postgrau de l'Escola Politècnica Superior, així com cap d'estudis en les titulacions de Telecomunicació amb anterioritat.

Investigadora en l'Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies de la Universitat d'Alacant, compta en el seu haver amb nombrosos articles tant d’investigació com docents, contribucions a congressos i ha participat en un gran nombre de projectes d’R+D finançats en convocatòries públiques i privades, així com en projectes d'innovació docent. Pel que fa a l’exercici de la seua especialitat professional, ha dut a terme més d'un centenar de projectes d'enginyeria i certificacions en l'àmbit de les telecomunicacions.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464