Saltar apartados

La Universitat d'Alacant descobreix a Altea la placa que la identifica com a Aula Universitària

El rector destaca la sintonia amb el consistori alteà i la confiança mútua entre les dues institucions

 

Altea_AulaUniversitaria1
Altea_AulaUniversitaria2
Altea_AulaUniversitaria3
Altea_AulaUniversitaria4
Altea_AulaUniversitaria5

 

Altea. Dilluns, 5 febrer de 2018

L’emblemàtic edifici de Villa Gadea, a Altea, llueix des d’aquest dilluns la placa que l’identifica com a seu de l’Aula Universitària de la Universitat d’Alacant al municipi de la Marina Baixa. El rector, Manuel Palomar i l’alcalde, Jaume Llinares, han sigut els encarregats de descobrir la placa en un acte que ha tingut la presència de la secretària general de la Universitat, Esther Algarra i el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés per part de la UA i del regidor de Cultura d’Altea, Diego Zaragozí, la regidora d’Educació, Vicenta Pérez i la regidora d’Urbanisme, Inma Orozco. També hi han assistit el director de la Càtedra Enric Valor, Joan Borja, l’escultor Pepe Azorín i la família d’Enric Valor.

El rector ha destacat la “confiança mútua entre les dues institucions” que es veu plasmada al llarg de l’any en la “quantitat ingent d’activitats que duen a terme en comú”, però d’una manera especial, ha assenyalat “per la coincidència en els valors  de difusió de la cultura popular valenciana i en especial per la figura del mestre Enric Valor”.

“La placa que descobrim –ha apuntat Palomar– representa tots els valors que compartim i els anhels de dur arreu de les nostres comarques la Universitat d’Alacant a través de la investigació, la formació i la difusió de la cultura”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha insistit que “encara que avui inaugurem aquesta la placa, la realitat és que la vida d’Altea com a Aula Universitària ja té un extens currículum fruit de la relació i l’enteniment excel·lents entre l’Ajuntament i la Universitat, si de cas, el simbolisme que representa farà que ens hi aboquem encara més”.

Abans de l’acte de descobriment de la placa s’ha reunit a la seu de l’Aula Universitària, Villa Gadea, la comissió de seguiment de la Càtedra Enric Valor de Cultura Popular que dirigeix Joan Borja i que formen, a més de la UA, els ajuntaments d’Altea i Castalla.

Villa Gadea ha acollit també, al finalitzar l’acte, el lliurament de dues obres de l’artista Pepe Azorín a Altea amb Enric Valor com a protagonista: un retrat de l’activista valencianista i cultural i una pintura de les seues mans.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464