Saltar apartados

Aigües d'Alacant i SEO-Alacant se sumen a un projecte de recerca de la UA sobre aus migratòries en l'illa de Tabarca

 

SEU_ALACANT

Alacant, dimarts 13 de febrer de 2018

Amb l'objecte d'analitzar l'ecologia de les aus, la Universitat d'Alacant, Aigües Municipalitzades d'Alacant i la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEO-Alacant) han subscrit, aquest mateix matí, un conveni de col·laboració per a dur a terme el projecte de recerca «Viatgers a través del Mediterrani: l'estudi de la migració de les aus en l'illa de Tabarca».

La signatura ha comptat amb la vicerectora de Recerca i Transferència del Coneixement de la UA, Amparo Navarro; el director general d'Aigües Municipalitzades d'Alacant, Francisco Javier Bartual; i el coordinador de SEO-Alacant, Antonio Bañuls. A més, han assistit l'investigador responsable de la coordinació i execució del projecte en la UA, Germán López, del Departament d'Ecologia; la directora de Desenvolupament Sostenible d'Aigües Municipalitzades d'Alacant, Amelia Navarro; i, per part del Servei de Gestió de la Recerca i Transferència de Tecnologia (SGITT-OTRI) de la UA, el seu director adjunt, Víctor Pérez, i la tècnica de Transferència, Mª Dolores Rosillo.

 

Antecedents

Des del 2009 s'han realitzat campanyes anuals d'estudi de la migració primaveral d'aus en l'illa de Tabarca organitzades pels socis d'Alacant de la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEO-Alacant) amb suport de la Universitat d'Alacant. En aquestes campanyes s'han anellat més de 8.500 aus de 72 espècies diferents que han donat lloc a diverses recuperacions llunyanes que informen sobre els moviments migratoris de les aus que recalen en aquesta illa. L'estudi de la migració mitjançant l'anàlisi de sèries temporals llargues és necessari per a detectar canvis a llarg termini en aquest procés, potencialment relacionats amb el canvi global. La contribució d'Aigües d'Alacant permetrà donar continuïtat a aquesta col·laboració mantenint les campanyes d'estudi de la migració a Tabarca.

El projecte «Viatgers a través del Mediterrani: l'estudi de la migració de les aus en l'illa de Tabarca» consisteix en la realització de campanyes d'anellament intensiu concentrades en els períodes de migració prenupcial i postnupcial, entre el 15 de març i el 15 de maig. A més, com que és l'única illa del litoral mediterrani peninsular que té un nucli urbà, la petita població del qual es veu incrementada per centenars o milers de turistes en les èpoques de vacances, ofereix l'oportunitat de realitzar activitats d'educació ambiental sobre la migració de les aus.

 

Notícia relacionada

La Universitat d'Alacant assegura que la migració de les aus tendeix a avançar-se pel canvi climàtic

La Universitat d'Alacant presenta l'Atlas de les aves nidificantes en la provincia de Alicante

 

SEU_ALACANT1
SEU_ALACANT2
SEU_ALACANT3

Instants de la signatura de col·laboració entre la Universitat d'Alacant, Aigües Municipalitzades d'Alacant i la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEO-Alacant)

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464