Saltar apartados

La UA participa en el desenvolupament d'una aplicació que permet a invidents desplaçar-se sense acompanyant

El Laboratori d’Investigació en Visió Mòbil de la Universitat d’Alacant ha aconseguit posar en el mercat, juntament amb l’empresa Neosistec, un sistema nou de marcadors visuals de llarg abast i alta densitat per a aplicacions d’assistència a persones invidents

 

Navilens1 Navilens2

 

Alacant. Dijous, 15 de febrer de 2018

El grup d’investigació MVRLab (Laboratori d’Investigació en Visió Mòbil) i l’empresa d’innovació tecnològica Neosistec han desenvolupat una aplicació per a mòbils que permet a persones invidents poder desplaçar-se de manera més independent i sense necessitat de ser acompanyats, fins i tot en espais desconeguts, Navilens.

Això és possible gràcies a un nou codi de lectura, el BIDI (patentat per la companyia l’any 2016), que permet que el dispositiu mòbil puga llegir a distància informació codificada en marcadors visuals distribuïts en un espai determinat, com publica l’agència EFE.

Així, en llocs on hi haja aquests marcadors, com per exemple un hospital, l’aplicació indicarà amb detall i precisió la direcció que cal seguir per l’usuari, segons ha explicat el director de la companyia, Javier Pita, en roda de premsa.

Els marcadors, a més, poden emmagatzemar tot tipus d’informació, com horaris de trens o avisos, per la qual cosa poden ser d’utilitat per a la societat en general.

Aquesta aplicació estarà present en la pròxima edició del Mobile World Congress (MWC) gràcies a la Fundació Vodafone, que avui ha presentat els altres projectes guanyadors dels seus premis d’innovació, destinats a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat o risc d’exclusió mitjançant la tecnologia.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464