Saltar apartados

Empreses col·laboratives i abusos al consumidor en Internet, temes del III Concurs de Debats Jurídics a la Universitat d'Alacant

Sis equips d’estudiants de màster i graus en DADE, Criminologia i Dret s’enfronten el dimecres

 

Cartell_Debats_juridicosAlacant. 20 de febrer de 2018

L’argumentació jurídica és una peça clau en l’exercici de l’advocacia, tant a nivell oral com escrit. Per aquest motiu, la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant organitza el III Concurs de Debats Jurídics. La competició enfrontarà enguany sis equips, formats per dos estudiants cadascun. En aquesta edició els participants procedeixen del màster universitari en Advocacia, del grau en Dret, del grau en DADE i del grau en Criminologia.

Els dos temes d’actualitat triats per als debats són polèmics i nous. El primer, empreses d’economia col·laborativa: necessitat d’autorització i control, amb alguns exemples d’actualitat com les empreses Deliveroo o Glovo, serà motiu d’argumentació per part dels estudiants, i s’aprofundirà sobre si han d’estar més regulades o ha d’haver-hi més control de l’Administració. El segon tema, Internet i protecció del consumidor, ve marcat per ser un àmbit en què s’estan produint molts abusos cap al consumidor.

Aquesta competició té lloc cada any amb motiu de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, patró de Dret, amb una bona acollida per part de l’alumnat, segons declara el vicedegà de Cultura, David Montoya Medina. Per a participar és requisit ser alumnat de la Facultat de Dret matriculat en el curs acadèmic 2017-2018, inclòs el de postgrau.

El concurs començarà a partir de les 10:00 hores del dia 21 de febrer, a la sala de judicis de la Facultat de Dret. Cada component de cada equip disposarà d’un temps màxim de cinc minuts d’intervenció. Després de la intervenció de cada equip la comissió establirà un temps màxim de rèplica perquè la resta d’equips puguen fer les rèpliques que estimen convenients.

El jurat escollit està format per professors de la Facultat que tinguen una especialització anàloga a les línies temàtiques; Juan Antonio Pérez Lledó, és docent d’Argumentació Jurídica; Jorge Moya Ballester, és professor de Dret Mercantil; i Mercedes Ortiz García, és docent de Dret Administratiu. Els criteris que avaluaran són el coneixement del tema i la capacitat d’argumentació i de raonament jurídic.

Els premis són, per a la primera parella guanyadora, una tauleta electrònica, per a cada membre de l’equip, i per a la segona parella guanyadora, un llibre electrònic per a cada membre de l’equip.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464