Saltar apartados

José Miguel Sempere reivindica el paper de la Universitat d'Alacant en el seu ingrés en la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana

La Seu d’Alacant va acollir aquest dijous l’acte oficial d’incorporació a l’Acadèmia del catedràtic d’Immunologia i investigador de la UA

 

JoseMiguel_Sempere1
JoseMiguel_Sempere2
JoseMiguel_Sempere3
JoseMiguel_Sempere4

 

Alacant. Divendres, 23 de febrer de 2018

El catedràtic d’immunologia i investigador de la Universitat d’Alacant, José Miguel Sempere, és des d’aquest dijous nou membre de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana. Un reconeixement que va merèixer els màxims elogis de la comunitat científica i que la presidenta de l’Acadèmia, Carmen Leal, va assegurar que amb “la incorporació de l’immunòleg s’omple un buit que no teníem cobert”.

L’acte, que va tenir lloc a la sala d’actes de l’edifici del carrer Sant Ferran de la Seu d’Alacant, va estar presidit pel rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i va tenir la presència del degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras, diferents membres de l’equip de direcció de la UA, i també de destacats representants de la comunitat científica, com l’investigador, Francis Mojica.

Palomar va destacar que l’ingrés en la Reial Acadèmia de Medicina del José Miguel Sempere, doctor en Medicina i Cirurgia, catedràtic de l’Àrea d’Immunologia i director del Departament de Biotecnologia de la Universitat d’Alacant, suposa “un reconeixement a la seua trajectòria professional i personal, però també a la Universitat d’Alacant que aposta per l’avanç en el camp mèdic”.

El rector va recordar que l’Acadèmia ha “reconegut en diferents ocasions l’esforç i l’obstinació dels professionals que van participar des de la Universitat d’Alacant en la implantació dels estudis de Medicina a la província i especialment a través de la Medalla d’Honor a la UA el passat any”. En la seua intervenció, el màxim responsable de la institució acadèmica va assenyalar que “Sempere forma part de la pedrera d’aquella Facultat de Medicina pionera a Alacant i que va romandre fidel a la segregació i ací és on ha continuat desenvolupant el seu vast currículum investigador”.

José Miguel Sempere va rebre de mans de la presidenta de la Reial Acadèmia de Medicina el diploma que l’acredita com a nou membre d’aquesta, la medalla i la insígnia que li va col·locar el rector entre els aplaudiments del nombrós públic.

Sempere va dedicar la seua intervenció a dissertar a propòsit de la història de la immunologia a través de la conferència “Pasado, presente y fututo de la Inmunoterapia. ¿Dónde estamos y adónde vamos?”, en la qual va fer un recorregut pels avanços i els descobriments en un camp que la mateixa presidenta de l’Acadèmia va qualificar ahir com “indispensable”.

El nou membre de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana també va aprofitar per a fer un recorregut personal en què va destacar el seu interès per estudiar Medicina des de ben jove, la seua formació a la Universitat d’Alacant i va assenyalar la segregació de la Facultat de Medicina com un moment rellevant que li va permetre conèixer la Facultat de Ciències de la UA –de la qual forma part en l’actualitat– després de decidir continuar a la institució alacantina.

La presentació i glossa de José Miguel Sempere va estar a càrrec del professor Antonio Llombart, qui va enumerar els mèrits del nou membre de l’Acadèmia i va recordar les relacions excel·lents de la institució amb la Universitat d’Alacant.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464