Saltar apartados

Manuel Palomar reivindica el paper de Fundeun com a nexe d'unió entre empresa i universitat

El rector demana, en l’acte de relleu de la presidència, la implicació de la Fundació per a nous reptes de la Universitat d’Alacant com el desenvolupament del Parc Científic

 

Canvi_Fundeun1
Canvi_Fundeun2
Canvi_Fundeun3

En les IMATGES, diferents moments de l’acte oficial que ha tingut lloc avui a la Universitat d’Alacant presidit pel rector, Manuel Palomar, per a presentar el nou president de Fundeun, Manuel Cazorla, i acomiadar el president sortint, Iván Sempere, que ha rebut una rèplica en miniatura de l’escultura de Josep Azorín, “Dibuixar l’espai”.

 

Alacant, 19 de febrer de 2018

Empresa i Universitat s’han reunit avui per a donar la benvinguda al nou president de Fundeun, Manuel Cazorla, i acomiadar el president sortint, Iván Sempere, en un acte presidit pel rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, al qual han assistit prop de mig centenar de persones. El rector ha reivindicat en aquest escenari el paper que fa Fundeun en la col·laboració entre empresa i universitat i ha demanat la seua implicació per a contribuir en el desenvolupament del Parc Científic.

“Tenim molts reptes per endavant: un Parc Científic en què ja hi ha més de vint empreses instal·lades o vinculades que formen part del capital i generen nombrosos llocs de treball. Això és benestar per a la província d’Alacant i Fundeun ha d’apostar, treballar i ajudar perquè això siga així: tant en formació com en transferència de coneixement, tecnologia i talent, uns fets essencials aquests dies”, ha reclamat Manuel Palomar.

El rector ha animat el nou president Manuel Cazorla “a assumir un repte tan important com és Fundeun” i ha reconegut la feina desenvolupada per Iván Sempere al capdavant de la Fundació durant sis anys que ha contribuït a estrènyer la relació entre la Universitat i el teixit empresarial.

El nou president de Fundeun, Manuel Cazorla, s’ha mostrat convençut que s’inicia avui “una etapa fructífera per a tots” en la qual des de la seua nova responsabilitat treballarà per a “acostar l’empresa i la universitat” i perquè la Fundació “siga un referent en talent i innovació, dos ingredients absolutament necessaris perquè la nostra economia continue creixent”. Cazorla ha remarcat que el nou patronat té el suport de prop de cent empreses representatives del teixit empresarial alacantí i “això ens dóna una posició adequada per a intentar acostar a la universitat les necessitats que l’empresa té i per a col·laborar amb la universitat per a estendre la innovació i l’ocupació de qualitat en benefici de la nostra societat”.

Iván Sempere ha mostrat la seua satisfacció per “deixar una fundació que brilla en gestió i transferència d’innovació i talent i en el foment d’activitats per a emprenedors i posada en valor de les seues aptituds”. Ha volgut tancar aquesta etapa amb agraïments als patrons que l’han acompanyat, a la Universitat d’Alacant i a l’equip de Fundeun. L’expresident de la Fundació ha recordat que des del patronat “una de les prioritats ha sigut trobar una complementarietat amb la Universitat” i superar una etapa difícil marcada per la crisi econòmica en la qual des de la Fundació “havíem de reinventar-nos i trobar-hi un nou espai”.

 

Trajectòria dels presidents de Fundeun

Manuel Cazorla Civera va estudiar Informàtica a la Universitat d’Alacant i té un mestratge en Direcció d’Empreses en Fundesem Business School (Alacant). Té més de 25 anys d’experiència en el sector de les tecnologies de la informació i en el disseny i la implantació de projectes IT en diversos sectors. Actualment és director general en Sistel, consultora informàtica radicada a Alacant amb quasi 30 anys d’història i amb operacions comercials a tot el territori nacional, i president de l’Associació d’Empreses Integradores de QlikView d’Espanya (AEIQ).

Iván Sempere és soci i director de l’àrea legal de Padima, doctor en Dret Mercantil i professor honorífic de Dret Mercantil a la Universitat d’Alacant, de la qual és membre del Consell Social. Ha presidit Fundeun (2012-2018) i la Confederació Europea de Joves Empresaris (2009-2010). Amb una àmplia trajectòria com a advocat, mediador i perit judicial especialitzat en propietat intel·lectual i disseny industrial, és també membre del Comitè de Disseny de la International Trademark Association INTA.

 

Fundeun

La Fundació Empresa Universitat d’Alacant va ser constituïda l’any 1989 com una institució privada sense ànim de lucre i de caràcter permanent per a establir camins de col·laboració i diàleg entre la Universitat d’Alacant, les administracions públiques i les empreses de la província a través de la promoció de la innovació, la cooperació, la creació d’empreses per universitaris, la formació especialitzada i l’ocupació de qualitat.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464