Saltar apartados

El Consell de Govern aprova el III Pla d'Igualtat de la Universitat d'Alacant

Llum verda per a la creació del Centre de Gastronomia a Dénia i la posada en marxa de la doble titulació del màster d'Advocacia i el de Dret de Danys

Alacant. Dilluns, 26 de febrer de 2018

La Universitat d'Alacant ha donat el vistiplau aquest matí, en la reunió ordinària del Consell de Govern, a l'aplicació del III Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Homes i Dones, III PIUA, per al període 2018-2010. La responsable del Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez, ha sigut l'encarregada d'exposar davant de l'òrgan de govern de la Universitat la proposta per al III Pla d'Igualtat, que té com a objectiu "establir una línia estratègica d'intervenció amb la finalitat de reduir les bretxes que persisteixen, específicament, entre dones i homes a la Universitat".

Rodríguez ha destacat que "aquest tercer Pla d'Igualtat presta una atenció especial al foment de la major presència de les dones en les titulacions de ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, com ha assenyalat recentment la UNESCO". La vicerectora ha explicat que "suposa una continuació i actualització dels anteriors plans, amb un grau d'execució del 86% i l'evidència d'una tendència a la reducció de les bretxes de gènere identificades en el primer informe".

El III PIUA manté els set eixos d'intervenció del II Pla d'Igualtat, consta d'un total de 99 accions i preveu 16 objectius, entre els quals destaca l'objectiu 4: "Promoure la implicació dels homes en la constitució de la societat igualitària". Els eixos, en definitiva, són: visibilitzar i sensibilitzar, docència, investigació, accés a la promoció professional del PDI i PAS, treballar i estudiar a la UA, formació i representació de la dona.

Gastronomia i doble titulació

El Consell de Govern també ha aprovat la creació del Centre Universitari de Gastronomia que se situarà a Dénia i allotjarà el nou grau de Gastronomia de la UA a més d'una altra sèrie d'activitats docents i investigadores.

El nou centre universitari és una iniciativa col·laborativa de la Universitat d'Alacant amb l'Ajuntament de Dénia, ciutat designada per la UNESCO "creativa gastronòmica", i pretén impulsar la investigació i els estudis en el sector de la Gastronomia a la província d'Alacant, fins a situar-lo com el màxim exponent de la cuina alacantina i referent mundial de la dieta mediterrània. En aquest sentit, la secretària general de la UA, Esther Algarra, ha explicat que el nou centre es forma com una "aliança d'interessos" entre diverses organitzacions entre les quals destaca, a més, la Generalitat Valenciana mitjançant l'Agència Valenciana de Turisme.

Finalment, el Consell ha apostat per la creació d'una nova doble titulació, en aquesta ocasió de postgrau, el màster d'Advocacia i el màster de Dret de Danys en la Facultat de Dret.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464