Saltar apartados

La Seu Universitària i l'Ajuntament de Torrevella analitzen la Ciència i la Filosofia a través del cine

Les jornades “Distòpia. El pitjor dels mons possibles” tractaran pel·lícules i sèries de ciència ficció com Black Mirror, Westworld, Ex Machina, Blade Runner o The Walking Dead

Distopia1

 

Alacant. Dimecres 28 de febrer de 2018

La Seu Universitària de la UA a Torrevella amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de la localitat, organitzen les jornades “Distòpia. El pitjor dels mons possibles”, una trobada, d’accés lliure, que tindrà lloc al Centre d’Informació i d’Animació Juvenil (CIAJ), de l’1 al 3 de març. La jornada, promoguda per Metròpolis Cooltural, té com a objectiu fer una mirada reflexiva al cine contemporani, i intentar acostar temes científics i conceptes filosòfics, dins del gènere de la ciència-ficció.

Aquest cicle tractarà el concepte de distòpia, com el pitjor dels mons possibles, a través de l’anàlisi de sèries i pel·lícules de gran actualitat, com Black Mirror, Westworld, Ex Machina, Blade Runner, The Walking Dead, entre d’altres. Els conferenciants aprofundiran en qüestions metafísiques com l’ànima, l’ésser, el límit de l’humà, la intel·ligència artificial i les nostres relacions amb aquesta, com seran les societats del futur, etc.

Cinc xarrades integren aquesta proposta, i constaran de projeccions de fragments del tema que serà tractat i un debat posterior.

La jornada començarà el pròxim dijous 1 de març, a les 19:30 hores, amb dues xarrades; "La evolución de la Inteligencia Artificial (IA) y nuestra relación con ella", impartida per Francisco Javier Martínez, professor del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la UA i "¿Un mundo feliz? Filosofía vs ciencia" a càrrec de Federico Gadea, llicenciat en Humanitats i Gestor Cultural.

El divendres 2 de març, a les 20 hores, Jaime Molina, catedràtic d’Història Antiga de la UA, oferirà la xarrada, "Replicantes y ovejas eléctricas: los límites del ser humano" i Alba Varón, experta en Llengua i Literatura, parlarà de "Sociedades distópicas, hacia el fin del mundo". El cicle acabarà el dissabte 3 de març, a les 18 hores, amb la projecció de la pel·lícula Metrópolis i la ponència d’Israel Gil, coordinador de l’Aula de Cine de la Universitat d’Alacant.

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464