Saltar apartados

Aarón Asencio i Miguel Ángel Azorín, inclosos en la llista dels cent millors docents del món en metodologia "flipped classroom", a la Seu Universitària d'Elda

Els dos professors participen com a ponents en el curs d’estiu de la UA Experiències i Recursos per a la Innovació Educativa: Flipped Classrom

Curs_Flipped

 

Alacant. Dimarts, 3 de juliol de 2018

La Seu Universitària d’Elda inaugura demà el curs d’estiu de la UA Experiències i Recursos per a la Innovació Educativa: Flipped Classroom, Geolocalització, Rúbriques (sala d’actes del Museu del Calçat d’Elda) en col·laboració amb el CEFIRE, que posarà sobre la taula les últimes experiències i recursos per a la innovació educativa i que comptarà, entre altres ponents, amb Aarón Asencio i Miguel Ángel Azorín, dos professors de Novelda inclosos en la llista dels cent millors docents del món en metodologia flipped classroom.

Per segon any consecutiu, el Moviment Mundial per l’Aprenentatge Invers, Flipped Learning Global Iniciative, inclou Asencio i Azorín entre els cent millors docents en l’ús de metodologia flipped clasroom, coneguda també com a classe inversa. El flipped classroom permet un millor aprofitament del temps a l’aula, ja que, prèviament, l’alumne ha conegut el concepte que es treballarà a través d’un vídeo explicatiu que pot veure a casa tantes vegades com calga. Es tracta d’un model que permet disposar de més temps a l’aula per a treballar amb metodologies actives, aprenentatge cooperatiu, gamificació o projectes, i posar l’alumne al centre d’atenció.

La inauguració, demà a les 9.30 hores, comptarà amb les intervencions de Rubén Alfaro, alcalde d’Elda, Francisco Torres, vicerector de Qualitat i Innovació Educativa de la UA, Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries, i Paül Limorti, director de Cefire. El curs s’impartirà els dies 4 i 5 de juliol, i tal com han comentat la directora del curs, Rosario Navalón, i el seu coordinador, Antonio Francés (CEFIRE-Elda), aquesta proposta pretén mostrar quin ha de ser el nou rol del docent i la importància de l’ús de les noves eines tecnològiques en aquesta tasca. Es presentaran eines com el flipped classroom, rúbrica, geolocalització o l’avaluació interactiva per a la creació d’una experiència d’aula. Entre els ponents destacats hi ha també Rosa Liarte, guardonada en els XX Premis Meridiana que lliura la Junta d’Andalusia a persones que destaquen en la defensa de la igualtat de gènere i especialista en l’ús d’apps educatives.

 

Miguel Ángel Azorín

Nominat a millor professor de Primària el 2017 i finalista Espiral Edublog 2018 com a curador de continguts. Professor al col·legi Pare Dehon de Novelda. Mestre d’Educació Física i creador de l’app educativa Flipped Primary @flipped_primary. La seua app disposa de més de 2 000 vídeos educatius classificats per continguts i per assignatures de primària. Acumula 15 000 descàrregues i es presenta com una eina pràctica i útil per a desenvolupar la metodologia de classe inversa.

 

Aarón Asencio

Premi a la millor experiència flipped classroom en educació primària (III Congrés Europeu d’aquesta temàtica). Imparteix classes al col·legi San José de Cluny de Novelda. Premiat en el III Congrés Europeu per la Millor Experiència en Educació Primària pel seu web La web de quinto, que es troba també entre les deu millors sobre flipped learning i per la qual és finalista en els premis Espiral Edublogs. També premi Important 2017 d’Información pel seu treball a les aules de primària, gràcies a una metodologia en què preval la cooperació entre els alumnes, autèntics protagonistes de l’aprenentatge. Els deures, a base de vídeos, permeten al professor personalitzar l’ensenyament al màxim i reduir el fracàs escolar.

 

Programa complet

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464