Saltar apartados

Es gradua a la UA la primera promoció d'estudiants amb discapacitat intel·lectual del curs d'Especialista en Competències Laborals

El programa, cofinançat per Fundació ONCE i l'FSE, aconsegueix el seu objectiu d’inserció laboral i formalitza tres contractes i altres cinc en procés de selecció

La sala de graus “Alfredo Orts” d’Òptica va acollir també l’acte de clausura del màster universitari d’Emergències i Catàstrofes, de Nutrició i Alimentació i d’Envelliment Actiu i Salut

 

MASTERES_ENFERMERIA_Discapacitat1
MASTERES_ENFERMERIA_Discapacitat2
MASTERES_ENFERMERIA_Discapacitat3
MASTERES_ENFERMERIA_Discapacitat4
MASTERES_ENFERMERIA_Discapacitat5
MASTERES_ENFERMERIA_Discapacitat6
MASTERES_ENFERMERIA_Discapacitat7
MASTERES_ENFERMERIA_Discapacitat8
MASTERES_ENFERMERIA_Discapacitat9
MASTERES_ENFERMERIA_Discapacitat10
MASTERES_ENFERMERIA_Discapacitat11
MASTERES_ENFERMERIA_Discapacitat12

 

Alacant. Dimecres, 4 de juliol de 2018

Un total de 14 alumnes amb discapacitat intel·lectual s’han graduat per la Universitat d’Alacant en un curs d’Especialista en Competències Laborals i Personals en Entorns d’Ocupació amb Suport, que s’ha impartit en el campus de Sant Vicent del Raspeig, Finançat per la Fundació ONCE en col·laboració amb el Fondo Social Europeu, FSE, el programa perseguia millorar la inserció laboral dels joves d’aquest col·lectiu, un objectiu que, segons la vicerectora de Responsabilitat Social, Igualtat i Inclusió de la Universitat d’Alacant, María José Rodríguez Jaume, s’ha complit amb escreix. El programa ha acabat amb la contractació de tres estudiants i altres cinc en procés de selecció.

Aquest curs d’Especialista Universitari és un dels 15 programes posats en marxa amb el suport del Fons Social Europeu i la Fundació ONCE per a millorar la formació i l’accés a l’ocupació dels joves amb discapacitat intel·lectual que, segons dades de la Fundació, “representen un 40% de tota la joventut amb discapacitat i que tenen més dificultats a l’hora de trobar treball”.

L’acte de graduació va tenir lloc ahir de vesprada en la sala de graus Alfredo Orts, de l’edifici d’Òptica i va comptar amb la participació del rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, la secretària general de la Fundació ONCE, Teresa Palahí i la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez.

El ‘Curs d’Especialista en Competències Laborals i Professionals en Entorns d’Ocupació amb Suport’ ha oferit continguts dirigits a millorar les habilitats d’autonomia i desenvolupament de l’alumnat, com també formació sociolaboral amb mòduls de comunicació en l’empresa o d’assessorament i orientació professional, entre d’altres. Pensat també perquè els joves amb discapacitat puguen viure l’ambient universitari, el programa ha tingut, així mateix, un mòdul de pràctiques en el qual han col·laborat empreses com Decatlhon Alacant, l’Hotel Meliá d’Alacant i Sprinter que han sigut, a més, les que han contractat a alguns dels estudiants. Els estudiants d’aquesta promoció procedeixen en la majoria de la Unió Provincial d’Associacions Pro minusvàlids Psíquics d’Alacant (UPAPSA).

El rector, Manuel Palomar, va destacar en la seua intervenció que “es tracta d’un gran pas per a incentivar la formació i l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat a través d’un curs universitari pioner que hem posat en marxa a la Universitat d’Alacant gràcies a la Fundació ONCE i als Fons Socials Europeus. El resultat, sens dubte, ha sigut esplèndid i l’alumnat ha adquirit unes competències sociolaborals que els serà d’una gran utilitat per a la integració en la societat”.

L’acte es va fer aquest dimarts en la sala de graus “Alfredo Orts” d’Òptica juntament amb la clausura dels màsters universitaris d’Emergències i Catàstrofes, de Nutrició i Alimentació i d’Envelliment Actiu i Salut.

 

Esportista d’elit

El curs d’Especialista de la Universitat d’Alacant ha tingut un egressat d’excepció, es tracta del nadador Luis Francisco Paredes Marco. L’esportista il·licità, de 25 anys, ha rebut el reconeixement del Consell Superior d’Esports després d’aconseguir 5 medalles i 5 rècords d’Espanya en l’últim Mundial de Natació per a atletes amb Discapacitat Intel·lectual que va tenir lloc al desembre del 2017 a Ciutat de Mèxic.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464