Saltar apartados

Experts analitzen l'actualitat del procés penal a Dénia

Quasi un centenar de persones assisteix al curs organitzat per la Universitat d’Alacant i l’ICALI

Durant dues jornades, reconeguts ponents com el president de l’Audiència Provincial, José Ramón Navarro, el magistrat del Tribunal Suprem, Vicente Magro o la directora general de Justícia, Verónica López, entre d’altres, debatran sobre aspectes de la instrucció penal, la mediació en aquest àmbit o el procés penal en violència de gènere

 

Curse_Procés_penal1
Curse_Procés_penal2
Curse_Procés_penal3

 

Curse_Procés_penalAlacant. Dijous, 5 de juliol de 2018

La Seu Universitària de Dénia ha acollit aquest matí la inauguració del curs “Procés Penal. Qüestions Actuals”, coorganitzat per la Universitat d’Alacant i el Col·legi d’Advocats d’Alacant (ICALI), que reuneix reconeguts experts acadèmics, magistrats i representants de l’administració de Justícia. Quasi un centenar de persones acudirà al llarg del dia d’avui i demà a aquest curs, que s’emmarca en els Curs d’Estiu Rafael Altamira de la UA.

El curs, dirigit per la professora de la UA Verónica López i Miguel Ángel Martínez, de l’ICALI, pretén respondre les qüestions actuals que planteja el procés penal: instrucció i imputació, eurorden, enjudiciament de delictes lleus i violència de gènere.

“Aquesta relació entre els pràctics del dret, que tenen la responsabilitat de defensa dels ciutadans i els qui tenim la responsabilitat d’una anàlisi assossegada, científica i de garantir els valors establits en la Constitució fan que aquests cursos representen aquesta transferència d’investigació, imprescindibles en la programació d’estiu de la Universitat d’Alacant”, va explicar la vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement, Amparo Navarro, encarregada de presidir l’acte d’inauguració del curs.

Per la seua banda, el degà de l’ICALI, Fernando Candela, ha destacat l’enfocament pràctic i la diversitat de temes que s’hi tractaran des del punt de vista del procés penal, i també ha destacat el gran nivell dels ponents que hi participen. En la presentació, a més, van estar present els directors del curs i la delegada de l’ICALI a Dénia, Esperanza Tur.

La primera ponència ha tractat la mediació en el procés penal i ha estat a càrrec del catedràtic Vicente Gimeno Sendra. En aquest sentit, Candela ha recordat que l’ICALI és dels col·legis pioners a implantar la mediació penal a través del conveni signat amb el Consell General de Poder Judicial. A continuació, ha tingut lloc la ponència de la professora M. Isabel Velayos Martínez “La orden de investigación europea”.

Aquestes dues jornades reuneixen reconeguts juristes entre els quals destaquen José Ramón Navarro, president de l’Audiència Nacional; Vicente Magro, magistrat del Tribunal Suprem; Verónica López, directora general de Justícia. Conselleria de Justícia de la Comunitat Valenciana; Julio Úbeda, magistrat de l’Audiència Provincial d’Alacant; i Jorge Rabasa, fiscal en cap de l’Audiència Provincial d’Alacant, entre d’altres. Hi tractaran qüestions d’actualitat com aspectes de la instrucció i la lluita contra la violència de gènere, propostes de reforma en el codi penal, instruments de lluita contra la violència de gènere, o violència de gènere i prova tecnològica.

 

Divendres

El divendres 6 de juliol, de 10 a 15:30 hores, el bloc temàtic estarà centrat en “La lluita contra la Violència de Gènere”. Concretament, en la segona jornada es tractaran "Propuestas de reforma en el código penal en materia de violencia de género" (Vicente Magro, magistrat del Tribunal Suprem); "Instrumentos de lucha contra la violencia de género” (Verónica López, directora general de Justícia. Conselleria de Justícia de la Comunitat Valenciana); “Violencia hacia la mujer” (Catalina Alcázar. Advocada, vocal de la Junta de Govern de l’ICALI) o “Violencia de género y prueba tecnológica” (Olga Fuentes, catedràtica de Dret Processal de la UNED).

 

Programa complet

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464