Saltar apartados

La catedràtica de la UA Inmaculada Pascual, nova presidenta del Comitè de Tècniques de la Imatge de la Societat Espanyola d'Òptica

 

Inmaculada_PascualAlacant. Dimecres, 18 de juliol de 2018

La catedràtica d’Òptica de la Universitat d’Alacant, Inmaculada Pascual, acaba de ser elegida presidenta del Comitè de Tècniques de la Imatge (CTI) de la Societat Espanyola d’Òptica. L’elecció ha tingut lloc en l’Assemblea Ordinària del CTI que ha tingut lloc a Castelló el passat 5 de juliol dins de la XII Reunió Nacional d'Òptica.

El CTI té com a objectiu estimular el desenvolupament del coneixement en l’àmbit de la ciència i les tecnologies de la imatge, des de la investigació científica, l’ensenyament i les aplicacions industrials i comercials, d’acord amb els objectius generals de la Societat Espanyola d’Òptica.

Inmaculada Pascual és catedràtica d’Òptica en el Departament d’Òptica, Farmacologia i Anatomia de la UA, del qual va ser directora entre els anys 2005 i el 2013, i forma part del Grup d’Investigació d’Holografia i Processament Òptic de l’Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies. La seua feina investigadora en l’Àrea d’Òptica es desenvolupa des de fa més de 30 anys dins del camp de l’holografia en particular en l’estudi de diferents tipus de materials hologràfics, la caracterització i la modelització d’aquests. També ha desenvolupat part de la seua investigació en òptica visual on s’ha centrat en l’estudi de lents intraoculars.

 

 

 

Comitè de Tècniques de la Imatge

Dins de les línies d’actuació d’aquest CTI estan la promoció d’activitats, tant de caràcter professional com científic, en el camp de l’Òptica Física, Imatge Òptica i Instrumentació, nous dispositius per a la imatge òptica i digital, i en un sentit molt ampli visió, tant dins del processament òptic d’imatges, com en l’Òptica Fisiològica i la Visió Robòtica.

El Comitè té la representació d’Espanya en el "Board" de representants del Buró de la International Comission for Optics (ICO). A més, el comitè organitza cursos i seminaris amb una àmplia representació d’investigadors de prestigi reconegut en el camp del processament d’imatges tant públiques com privades amb la finalitat d’ampliar la seua projecció a sectors que puguen aportar una activitat investigadora amb repercussions importants en inversions a curt, mitjà o llarg termini.

Fundada l’any 1968, la Societat Espanyola d’Òptica es va crear per a estimular el desenvolupament de l’Òptica i, en particular, la investigació i les aplicacions industrials de les diferents branques d’aquesta. La Societat pertany a la Confederació de Societats Científiques d’Espanya (COSCE), està estructurada en comitès que duen a terme activitats específiques pròpies i publica la revista Óptica Pura y Aplicada.

 

CV Inmaculada Pascual

Inmaculada Pascual és llicenciada en Ciències Físiques per la Universitat de Granada l’any 1985 i doctora en Física per la Universitat de València el 1990. Des de l’any 2000 és catedràtica d’Òptica en el Departament d’Òptica, Farmacologia i Anatomia de la Universitat d’Alacant. Ha sigut secretària del Departament Interuniversitari d’Òptica, secretària de l’Escola Universitària d’Òptica i Optometria i directora del Departament d’Òptica, Farmacologia i Anatomia de la Universitat d’Alacant.

La seua feina investigadora se centra en el camp de l’holografia, principalment en materials de registre hologràfic, memòries hologràfiques i elements òptics hologràfics. Ha publicat prop de 250 articles (170 en revistes indexades) i ha presentat més de 300 comunicacions i ponències en congressos nacionals i internacionals. És coinventora de diverses patents, ha dirigit vuit tesis doctorals i ha sigut investigadora principal de nombrosos projectes d’investigació finançats pel Pla Nacional d’I+D+i.

D’altra banda, la seua feina docent, desenvolupada des de fa més de trenta anys, s’ha centrat en la impartició d’assignatures d’Òptica i Fotònica tant en els estudis d’Òptica i Optometria de la Facultat de Ciències com en el màster d’Enginyeria de Telecomunicació de l’Escola Politècnica Superior de la UA. Ha format part de diverses comissions d’avaluació del professorat i de projectes d’investigació en l’ANECA, la CNEAI, l’ANEP, l’AVAP i la Unió Europea.

Pertany a diverses societats científiques nacionals i internacionals com la Societat Espanyola d’Òptica, l’European Optical Society i la Reial Societat Espanyola de Física, de la qual és vicepresidenta de la Secció Local d’Alacant. L’any 2013 va ser triada Sènior Member de l’Optical Society of America (OSA) i la International Society for Optics and Photonics (SPIE) i, des de l’any 2017, és Fellow Member de la International Society for Optics and Photonics (SPIE). Ha sigut la secretària i en l’actualitat és la presidenta del Comitè de Tècniques de la Imatge de la Societat Espanyola d’Òptica.

 

Notícies relacionades:

La catedràtica de la UA Inmaculada Pascual, triada "Fellow Member" de la Societat Internacional per a l’Òptica i la Fotònica

Una societat científica internacional de la Fotònica nomena “Senior Member” una professora de la Universitat d’Alacant

La Societat Americana d’Òptica nomena “Senior Member” Inmaculada Pascual, catedràtica de la Universitat d’Alacant

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464