Saltar apartados

La Seu Universitària de Biar cerca com innovar en turisme rural i d'interior

Raquel Huete, directora General de Turisme de la Generalitat Valenciana, inaugurarà demà el curs d’estiu de la UA “Innovació turística i desenvolupament local en espais rurals i d’interior. Reptes i oportunitats”, patrocinat per l’Associació de Tècnics i Professionals del Desenvolupament Local (ADLYPSE-Alacant), la delegació valenciana del Col·legi Professional de Geògrafs de la Comunitat Valenciana i el màster oficial de Desenvolupament Local i Innovació Territorial de la UA (DELIT)

El curs tractarà durant tres jornades els processos d’innovació territorial, productes turístics d’interior renovats, la col·laboració d’accions tecnicopolítiques en l’administració pública, les aliances amb poblacions veïnes i la perspectiva de gènere, entre altres qüestions

Curs_InnovacionTuristica

 

Alacant. Dimarts, 17 de juliol de 2018

La Seu Universitària de Biar inaugura demà dimecres 18 de juliol a les 9.30 hores (Casa de la Cultura de Biar) el curs d’estiu “Innovació turística i desenvolupament local en espais rurals i d’interior. Reptes i oportunitats”, amb direcció del professor de la UA Antonio Martínez Puche. La directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete, serà l’encarregada d’inaugurar tres jornades de treball (del dilluns 18 al divendres 20), en les quals professionals del sector tractaran els processos d’innovació territorial, productes turístics d’interior renovats, la col·laboració d’accions tecnicopolítiques en l’administració pública, les aliances amb poblacions veïnes i la perspectiva de gènere, entre altres qüestions. Impartirà la conferència inaugural la catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, Gemma Cánoves, autora del llibre Turismo de interior en España. Productos y dinámicas territoriales, fruit d’un projecte d’I+D+i, i en el qual estan recollides experiències turístiques singulars, com les festes de moros i cristians de Villena i comarca.

El programa del curs està disposat en quatre eixos: experiències i estudis de casos en l’àmbit cultural, ambiental, gastronòmic, desenvolupament rural i projectes europeus; coneixement, anàlisi i propostes de la realitat comarcal i provincial sobre la situació del turisme d’interior i rural; instruments, eines i entitats que treballen per al foment d’iniciatives en matèria de turisme d’interior i rural; i la perspectiva de gènere, ja que en el medi rural les dones i les emprenedores treballen per al foment d’iniciatives en matèria de turisme d’interior i rural.

El curs també tindrà una part aplicada, a més de tallers i taules redones. El dijous 19 està prevista una degustació de productes locals a l’hotel Villa de Biar, per a generar un networking entre assistents i ponents. A la vesprada es farà una visita i una conversa sobre les experiències turístiques i de desenvolupament rural que s’estan duent a terme a Biar, de la mà de l’edil de turisme i promoció econòmica Cristina Hernández.

El divendres 20, hi haurà la presència del gerent del Patronat de Turisme Costa Blanca de la Diputació Provincial d’Alacant. Participen en aquestes jornades professionals d’entitats italianes vinculades al turisme i al desenvolupament rural d’Emilia Romana, professores de la universitat australiana de Tasmània, gestors de projectes europeus, agents de desenvolupament local i ruta del vi de la DO Rueda (Medina del Campo-Valladolid), com també els organitzadors del festival rural “Playa 220” en terres lleoneses, a més d’experiències de municipis de la província d’Alacant (Biar, l’Alguenya, Petrer, Montfort, Elda, Villena i Cocentaina).

 

Programa

 

Presentacion_curse_Biar

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464