Saltar apartados

La UA i el Consell investigaran nous models d'intervenció social a Alacant en el marc d'un projecte d'investigació per a millorar els serveis socials

 

ConvenioUA_Consell

 

Alacant. Dimecres, 18 de juliol del 2018

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala i la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra han signat una Declaració Interinstitucional de col·laboració per a crear un laboratori d’investigació i transferència de coneixements amb l’objectiu d’innovar per a millorar el benestar dels ciutadans i dels Serveis Socials municipals i crear noves polítiques a la Comunitat Valenciana.

Alacant servirà de laboratori de “grans ciutats” a tota la comunitat per a dissenyar nous models d’intervenció i el que serà el futur dels serveis socials, a través dels diagnòstics i les investigacions s’aconseguirà millorar la planificació i difondre els resultats d’aquest projecte d’investigació per a impulsar bones pràctiques amb evidència científica.

El rector Manuel Palomar va assenyalar que des de la Universitat s’aportarà “el coneixement i la investigació amb el grup de treball social per a millorar els serveis socials i cercar més nivells de benestar per a la ciutadania”, i va assegurar que el grup d’investigació és un referent a nivell nacional i crearà “un gran laboratori de ciutat”.

El primer edil va mostrar la satisfacció perquè avui s’ha donat “un gran pas en la necessària i indispensable col·laboració entre administracions públiques i la Universitat amb el segell d’una nova aliança”, i va destacar que “és obligació dels polítics donar solucions als problemes que afecten les persones a cada moment i treballar units amb la màxima coherència, rigor i efectivitat que el tema mereix”.

Així mateix, l’alcalde va explicar “la importància de tindre el coneixement per a minimitzar el risc a l’hora de prendre decisions amb l’objectiu de ser més eficaços i gestionar els serveis socials de manera més efectiva, fet que permetrà treballar amb un major rigor científic i sense improvisar”.

“D’aquesta manera, podrem optimitzar els nostres recursos, per a distribuir-los i destinar-los allí on realment siguen més necessaris, i podrem ser més eficients a l’hora d’atendre els ciutadans i treballar amb el rumb adequat per a solucionar les problemàtiques actuals”, va asseverar Barcala.

En aquest sentit la vicepresidenta del Consell va indicar que amb aquest protocol de coordinació es crearan una xarxa de laboratoris de Serveis Socials que solucione la quarta pota de l’estat del benestar per a establir una planificació, ser més efectius i posar en marxa transferència de bones pràctiques perquè “el sistema s’adapte de les persones”.

Aquesta iniciativa, preveu crear una xarxa amb tres laboratoris en tota la comunitat per a dissenyar i implementar models d’atenció social dels serveis socials municipals, basats en l’evidència científica, com també noves propostes de millora i estratègies de planificació científica i rigorosa, per mitjà de l’anàlisi dels indicadors que siguen pertinents.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464