Saltar apartados

La UA, UMH i Generalitat Valenciana signen un conveni per a la creació i el funcionament de la Càtedra Interuniversitària d'Economia Blava

 

Conveni_Consell1 Conveni_Consell2

 

Elx. Dijous, 19 de juliol de 2018

El rector de la Universitat d’Alacant (UA), Manuel Palomar Sanz, el rector de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, Jesús Pastor Ciurana i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent González, han signat aquest matí un conveni per a la creació i el funcionament de la Càtedra Interuniversitària d’Economia Blava i Promoció del Sector Maritimorecreatiu. La finalitat és que, a través d’aquesta Càtedra, es duguen a terme activitats formatives, de difusió i d’investigació relacionades amb l’activitat del sector maritimorecreatiu i professional de la Comunitat Valenciana.

Dins de la Càtedra es preveuen fer activitats formatives, culturals, d’investigació, d’anàlisi, de proposta d’ordenació, de transferència del coneixement i de millora dels mecanismes de gestió o de qualitat relacionades amb l’ús i gaudi de la mar com a medi d’ús públic i com a espai de la iniciativa empresarial sota els principis de l’economia sostenible.

Entre les diferents activitats de formació destaquen concedir beques i ajudes de formació i dotar de mitjans a les universitats en l’àmbit acadèmic que permeten la gestió i el desenvolupament de la Càtedra i impartir cursos monogràfics, d’estiu, seminaris, tallers i conferències d’extensió universitària en qualsevol aspecte de l’economia relacionada amb el sector marítim, amb la regulació d’aquest o amb les seues condicions ambientals i naturals.

Així mateix, entre les activitats d’investigació destaquen la realització de projectes d’investigació i prospectiva que permeten identificar l’oferta nàutica i marítima de la Comunitat Valenciana; la promoció de trobades nacionals i internacionals de les persones expertes, de persones investigadores o d’iniciatives econòmiques o empresarials relacionades amb el sector marítim i l’economia blava. A més, es preveu, entre d’altres activitats, confeccionar guies, itineraris o estudis didàctics, turístics, ambientals, esportius, d’inversió, d’emprenedoria o de noves vetes de mercat, que responguen a un plantejament econòmic sostenible, nou o d’interés final per a la generació d’ocupació i per a les empreses valencianes, com també la promoció i la direcció de tesis doctorals i la concessió de beques i ajudes a projectes d’investigació.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball finançarà les actuacions motiu del conveni per un import màxim de 15.000 euros a favor de la UMH i, pel mateix import, a favor de la UA.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464