Saltar apartados

Francis Mojica apadrina a València un centre pioner de formació biomèdica

 

Mojica_FormacionBiomedicaAlacant. Dimarts, 24 de juliol de 2018

Un pioner centre de formació biomèdica, apadrinat pel microbiòleg de la Universitat d’Alacant i precursor de la tècnica d’edició genètica CRISPR, Francis Mojica, i impulsat per la Fundació QUAES, ha obert aquest dilluns les portes a València, amb l’objectiu de convertir-se en un centre de referència en genètica, diagnòstic per imatge i medicina nuclear.

L’escola IBQUAES, situada en un espai de 500 metres quadrats aproximadament, amb tres aules i dos laboratoris, aposta per posar al servei de l’alumnat la tecnologia real i més avançada per al futur exercici professional d’aquest, gràcies a convenis amb multinacionals del sector de la tecnologia sanitària i la seua formació.

Mojica ha defensat la necessitat de la formació en un camp com el de la investigació en l’àmbit sanitari en la qual s’és "autodidacta" i ha valorat que és aquest tipus de cursos són "fonamentals" especialment "amb la revolució enorme que s’està vivint en el camp de la genètica i la medicina molecular" i per les "llacunes" que hi ha en la formació en aquests àmbits.

Entre els itineraris d’especialització es troben cursos d’Especialització de Biòpsia Embrionària, Farmacologia, Neurogenètica o Genètica Mèdica, en matèria genètica, o de Ressonància Magnètica, Tècniques Diagnòstiques i Terapèutiques en Medicina Nuclear i d’Ecografia i Ecocardiografia bàsica, en el camp del diagnòstic per imatge, entre d’altres.

Una de les aules del centre té capacitat per a 60 persones, una altra per a 25 i una tercera està especialitzada per a cursos de simulació avançada amb ordinador, de manera que l’alumnat estarà davant d’una ressonància magnètica o una màquina de TAC amb casos de pacients reals però treballant-hi des d’una pantalla, segons han explicat des d’IBQUAES.

Un dels laboratoris es destinarà a formar tècnics de laboratori que acaben FP per a especialitzar-los en genètica i les tècniques d’aquesta, i l’altre simula un laboratori de fecundació in vitro perquè l’alumnat aprenga a fer biòpsies i evitar malmetre embrions.

A més dels cursos presencials, amb un màxim de 16 alumnes, l’institut oferirà cursos virtuals a través d’internet i els destinataris d’aquests són "tots els de la branca sanitària, des de tècnics al grau més alt".

En cada curs hi haurà una mitjana de deu o dotze professors, cadascun especialista en el que imparteix i que a més de formar, treballa activament en aquesta matèria i, encara que Francis Mojica encara no forma part de l’elenc de docents, col·labora amb l’Institut i confien que en un futur puga impartir-hi algun curs. Font EFE

 

Últimes notícies:

Francis Mojica, nou Ambaixador Honorari de la Marca Espanya

Francis Mojica clausura la IV Trobada Internacional de Rectors Universia que ha tingut lloc a Salamanca

Francis Mojica, Premi Nacional El Suplemento 2018 i Premi Medicina Segle XXI en Química

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464