Saltar apartados

L'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació autoritza els estudis de Medicina a la Universitat d'Alacant

L’últim pas per a implantar-los depèn de la Conselleria d’Educació després de l’informe pertinent de la Conselleria de Sanitat

 

Alacant. Dimarts, 31 de juliol de 2018

L’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (Aneca), organisme dependent del Ministeri d’Educació i responsable d’autoritzar les noves titulacions en les universitats, ha donat llum verda a la Universitat d’Alacant per a implantar-hi el grau de Medicina.

La Conselleria d’Educació té ara l’última paraula sobre la implantació del grau, una decisió que es prendrà després de l’informe preceptiu previ de la Conselleria de Sanitat, que és la que ha d’autoritzar les pràctiques en els hospitals.

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha mostrat la seua «satisfacció per la recent verificació del títol de Medicina per part de l’Aneca. Per a nosaltres és el resultat de la preparació d’un pla d’estudis que creiem que és de qualitat, nou, creatiu i d’avantguarda, que sens dubte segueix una línia necessària per a la formació dels futurs professionals de la medicina», i ha assenyalat que «al setembre sol·licitarem l’autorització a la Generalitat amb l’objectiu d’implantar els estudis el curs 2019-2020».

Per la seua banda, el vicerector d’Estudis de la UA, Enrique Herrero, s’ha mostrat optimista i confiat que després de l’informe favorable de l’Aneca la Conselleria d’Educació no hi pose cap fre i aprove la implantació del títol de Medicina.

Sota la coordinació d’Herrero, la UA ha enviat tota la informació requerida a l’Aneca, un procés que ha culminat ara amb l’autorització del grau. El vicerector ha destacat que el pla d’estudis era correcte des del principi i ha assenyalat que, des de l’Aneca, «han sigut molt garantistes, i fins que no hem posat sobre el paper els torns i les rotacions en els hospitals, els laboratoris que tenim i el nombre i categoria dels professors previstos no ens han donat l’autorització».

El pla d’estudis preveu 75 places per al grau, que constarà de 360 crèdits, en sis cursos acadèmics. Durant els dos primers anys, els estudiants reben formació bàsica que després els permet afrontar la formació clínica durant els cursos de tercer a cinquè, per a acabar amb el sisè curs totalment dedicat a pràctiques clíniques i al treball de final de grau. A més, en les assignatures optatives s’inclou Biologia de la Reproducció Humana, Medicina Molecular, Psicoteràpia Comportamental i Salut, Emergències i Catàstrofes i Nutrició Clínica. Les facultats de Ciències i Ciències de la Salut de la UA seran les encarregades de coordinar la docència dels estudis de Medicina a la UA.

 

Pràctiques

La UA ha negociat amb els hospitals del Vinalopó, a Elx, Torrevella, la Clínica HLA Vistahermosa, Vithas Hospitales Alicante i l’Hospital Quirón Salud la possibilitat que els alumnes hi realitzen pràctiques. L’Aneca ha considerat suficients aquests avals per a autoritzar la UA a impartir el grau de Medicina.

La Facultat de Medicina va ser una de les fundacionals a la Universitat d'Alacant fa quaranta anys. Va ser el govern d'Eduardo Zaplana el que va decidir portar-la a la UMH quan es va crear aquesta universitat el 1996, segregant els estudis de Medicina de la Universitat d'Alacant.

 

Notícies relacionades:

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant dóna el vistiplau als plans d'estudis de Medicina

La Universitat d'Alacant implantarà el grau de Medicina el curs 2018-2019

El Consell Social aprova la implantació de Medicina a la Universitat d'Alacant

Reproducir

Declaracions Manuel Palomar

sobre autorització Aneca

 

ConsejoGobierno_juliol18

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464