Saltar apartados

La Societat Americana d'Òptica nomena "Senior Member" el catedràtic de la Universitat d'Alacant Andrés Márquez

 

Andres_MarquezAlacant. Dijous, 26 de juliol de 2018

El catedràtic de la Universitat d’Alacant, Andrés Márquez, ha sigut nomenat "Senior Member" de la Societat Americana d’Òptica (The Optical Society of America, OSA), en reconeixement a la seua trajectòria i èxits professionals en el camp de l’òptica i la fotònica.

La Junta Directiva de l’OSA va aprovar a primers de juny el nomenament de 168 científics de tot el món com a integrants d’aquesta categoria de membres, els “Senior”. Per a ser inclosos en aquest grup els investigadors han de ser membres actius de la Societat i tenir, almenys, deu anys d’experiència professional significativa en el camp de l’òptica.

La trajectòria investigadora del professor de la Universitat d’Alacant se centra en el camp de l’holografia. Entre les seues contribucions, destaquen l’aplicació de fotopolímers i pantalles de cristall líquid al processament òptic d’imatge i òptica difractiva amb feixos de llum làser. A més, Andrés Márquez ha sigut director del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal, pertany al Grup d’Investigació d’Holografia i Processament Òptic i, en l’actualitat, és director de l’Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies.

El catedràtic de la UA ha sigut un dels cinc investigadors espanyols nomenats membres sènior de l’OSA en aquesta ocasió. La distinció com a “Senior Member”, indica Andrés Márquez, és molt gratificant ja que suposa un reconeixement per part dels mateixos col·legues de l’òptica i fotònica a la trajectòria i èxits científics i professionals.

 

Currículum

Llicenciat en Física i doctor en Física per la Universitat Autònoma de Barcelona, es va unir l’any 2000 al Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal (DFISTS) de la Universitat d’Alacant i l’any 2016 va passar a ser Catedràtic d’Universitat en l’Àrea de Física Aplicada. Des de la seua arribada a la UA és membre del grup d’investigació anomenat "Grup d’Holografia i Processament Òptic" (GHPO). La investigació d’aquest se centra en l’holografia, principalment materials de registre hologràfic i memòries hologràfiques, moduladors espacials de llum basats en cristall líquid, processament òptic d’imatge i òptica difractiva, ciència no lineal i ensenyament de la física.

Ha publicat més de 180 articles (més de 100 en revistes d’alt impacte) i és coautor de més de 220 comunicacions, quatre capítols de llibre i coinventor d’una patent. A més de fer diverses estades d’investigació en centres i universitats de referència, ha sigut investigador principal en dos projectes i ha participat en més de 40 projectes d’investigació, ajudes d’infraestructura, accions complementàries i ajudes a grups.

Entre d’altres, és membre de la Reial Societat de Física Espanyola, Societat Espanyola d’Òptica (SEDOPTICA), European Optical Society, Optical Society of America (OSA), i de la International Society of Optics and Photonics (SPIE), en la qual és “Senior Member”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464