Saltar apartados

Experts en efecte hivernacle i escalfament global se citen a la UA per a buscar solucions als efectes adversos del CO2

Durant una setmana es posaran sobre la taula els reptes actuals en aquesta problemàtica, les tecnologies pioneres de captura de CO2 i la seua implementació en la indústria, emmagatzematge i transport, usos químics i casos d’èxit.

Hi participen ponents de grans empreses (Cemex, Iberdrola, Repsol, Hunosa) petita i mitjana empresa (G2MTech) i centres d’investigació com el CSIC, CIEMAT o IMDEA Energia

 

Curso_RetosCO2

 

Alacant. Divendres, 13 de juliol de 2018

La Universitat d’Alacant es convertirà la setmana vinent en el punt de trobada d’experts en el canvi climàtic i efecte hivernacle en el curs d’estiu Reptes Actuals davant de la Problemàtica del CO2. Amb direcció del professor Diego Cazorla i coordinat per Ángel Berenguer i Enrique Vicente Ramos, aquest curs donarà a conèixer les últimes tecnologies de captura, emmagatzematge, transport i usos del CO2, i comptarà entre els ponents amb membres de grans empreses (Cemex, Iberdrola, Repsol, Hunosa) petita i mitjana empresa (G2MTech) i centres d’investigació com el CSIC, CIEMAT o IMDEA Energía.

La vicerectora d’investigació de la UA, Amparo Navarro, i el degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras, inauguren aquesta trobada dilluns que ve, 16 de juliol, a les 9 hores, a la sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer del campus. Pedro Mora, professor de la Universitat Politècnica de Madrid, impartirà la conferència inaugural «Cambio climático. Retos y perspectivas globales».

Durant cinc jornades (del dilluns 16 al divendres 20) es tractaran temes d’interès com les tecnologies de captura de CO2i la seua implementació en la indústria (Juan Pablo Marco. Gerent de l’EBT G2MTech); Tecnologies emergents en captura de CO2 (Fernando Rubiera. Professor d’Investigació, CSIC – Institut Nacional del Carbó); Tecnologies de transport i emmagatzematge del CO2 (Bernardo Llamas. Universitat Politècnica de Madrid); Els usos del CO2 (M. Carmen Román. Catedràtica de Química Inorgànica de la UA), o la perspectiva futura de les tecnologies CAUC (Luis Díaz. Cap del Grup Termoelèctric d’HUNOSA). El programa inclou també altres ponents destacats com Víctor de la Peña (investigador sènior d’IMDEA Energía), Carlos Brotons (gerent de Medi Ambient, CEMEX), Laura Torrente (professora a la Universitat de Cambridge), Antonio Sepúlveda (catedràtic de Química Inorgànica de la UA).

La jornada de cloenda, el divendres 20, comptarà amb Marta Maroño (Investigadora de CIEMAT) que parlarà de «Retos y oportunidades de los centros de investigación en la temática del CO2 en el marco de los programas H2020 i Horizonte Europa», i Mónica García Ruiz (Investigadora de REPSOL.) que detallarà «Cómo afronta Repsol el reto de la problemática del CO2: siendo parte de la solución».

 

PROGRAMA

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464