Saltar apartados

L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya reconeix el projecte ua:emprèn

Des de la seua posada en marxa, ha aconseguit consolidar 10 EBT basades en resultats d’investigació de la UA i ha prestat serveis d’assessorament i formació a més de 65 projectes empresarials

 

Alacant. Dijous, 12 de juliol de 2018

L’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE) reconeix amb un accèssit a la millor pràctica en Parcs Científics i Tecnològics de 2018 el projecte ua:emprèn desenvolupat per la Universitat d’Alacant, a través de les accions coordinades pel Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement, el Vicerectorat d’Estudiants i Ocupació i el Parc Científic d’Alacant (PCA). Concretament, des d’APTE es reconeix el suport i el foment de l’esperit emprenedor entre la comunitat universitària i la creació d’empreses innovadores i sostenibles a través dels Premis Impuls. Aquesta convocatòria anual persegueix finançar el cost de constitució d’una empresa de base tecnològica (EBT), i també atorgar tutela i seguiment personalitzat per a la maduració de projectes en algun dels recursos d’incubació del programa ua:emprèn.

En aquest sentit, el PCA concebut com un espai d’excel·lència i innovació per a incentivar les relaciones empresa-universitat i dinamitzar la transferència de tecnologia i la competitivitat del sistema econòmic, allotja 16 EBT, deu basades en resultats d’investigació de la Universitat d’Alacant.

 

De la idea al projecte

A més, ua:emprèn desenvolupa un programa complet d’accions formatives i serveis de mentorització, assessorament i tutorització dirigides a estudiants i egressats que vulguen emprendre amb èxit un negoci, que van des de la identificació o definició d’una idea fins a la transformació d’aquesta en un projecte empresarial. De fet, des de la seua posada en marxa, l’any 2014, dels més de 65 projectes incubats relacionats amb turisme, tèxtil, oci, salut, tecnologies, educació…, 16 s’han consolidat com a joves empreses. La meitat d’aquestes pertany actualment al centre de creació d’empreses situat a la Universitat d’Alacant, a l’antic Col·legi Major. Per la seua banda, el programa Formador de Formadors ha tingut gairebé un centenar de professors participants, 110 estudiants s’han beneficiat del programa de mentorització, i 6 estudiants han optat a una beca de mobilitat en empreses europees.

En només tres edicions, ua:emprèn lab, eina de maduració i acceleració d’idees empresarials basada en tallers dinàmics en els quals treballar de forma pràctica tots els aspectes essencials previs a prendre la decisió d’emprendre, ha tingut més de 1.030 participants.

D’altra banda, des del 2014, ua:emprèn forma part del concurs ‘5U CV STARTUP’ que premia les millors iniciatives emprenedores i trajectòries empresarials de totes les proposades per les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana. En les seues quatre edicions, en la modalitat Startup, les empreses de base tecnològiques de la UA Bionostrum Pest Control, dedicada al control biològic de plagues, i BioFlyTech especialitzada en la cria artificial i producció intensiva de biomassa d’insectes per a pinsos, han sigut premiades. En la modalitat Júnior també han sigut reconeguts els projectes Andaliavip, Applynano, Aiudo i Lunamision.

 

Premi APTE

El premi a la millor pràctica en Parcs Científics i Tecnològics d’APTE sorgeix per a reconèixer les millors noves pràctiques dutes a terme per les gestores dels parcs en l’àmbit d’actuació d’aquestes. En aquest sentit, es valora tant l’aspecte innovador de la iniciativa com l’impacte que tenen en les entitats del Parc i en el seu entorn.

Es reconeix així amb aquest premi d’àmbit nacional, que es lliurarà en la pròxima conferència internacional d’APTE a Avilés el 22 de novembre del 2018, la labor integral de suport a l’emprenedoria que es fa en el marc del projecte ua:emprèn desenvolupat a la Universitat d’Alacant i el Parc Científic d’Alacant, que dóna suport a la incubació i la consolidació de les empreses innovadores una vegada s’han constituït.

Enguany, 2018, s’arriba a la cinquena edició d’aquests premis que tenen dues categories: una per a parcs amb menys de 10 anys d’antiguitat, modalitat en la qual participa el Parc Científic d’Alacant, i una altra per a aquells amb més de 10 anys d’antiguitat.

 

Notícia relacionada

La Universitat d’Alacant es vist de gala per la innovació i l’emprenedoria

 

ProyectoUA_empende1 ProyectoUA_empende2
ua:emprèn desenvolupa un complet programa d’accions formatives i serveis de mentorització, assessorament i tutorització dirigides a estudiants i egressats El PCA, espai d’innovació que dóna suport a la incubació i la consolidació d’empreses innovadores, allotja 16 EBT, deu d’aquestes basades en resultats d’investigació de la UA

 

 

 

--

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464