Saltar apartados

Els nous reptes de l'educació, la igualtat a les aules i la geografia social protagonitzen els cursos d'estiu de la UA a la Seu Universitària de la Marina

 

 

 

Alacant. Dimecres, 6 de juny de 2018

La Seu Universitària de la Marina ofereix quatre propostes de formació en el marc dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira amb un eix central: els nous reptes de l’educació i la perspectiva de gènere i la igualtat a les aules. Els cursos han sigut presentats avui per la directora del Secretariat de Seus Universitàries, Eva Valero, acompanyada per l’alcalde de Benissa, Abel Cardona, la regidora d’Igualtat, Belén Ivars, i el regidor d’Educació, Manuel Juan, a més de la coordinadora acadèmica de la Seu Universitària de la Marina, Concha Bru. Valero ha destacat que «és necessari aprofundir en el nou tipus de model educatiu que demana la societat». Bru, per la seua banda, ha avançat que «es tracta de cursos molt pràctics, i l’alumnat tindrà a l’abast les últimes línies de formació, innovació i investigació en temes de plena actualitat».

El primer curs està dirigit per Inmaculada Fernández i es realitzarà del 9 a l’11 de juliol. L’objectiu és aportar eines que faciliten la inclusió de la perspectiva de gènere en els materials docents, a càrrec d’especialistes com Marta Blanco, Elvira Sanjuán i Antonio Puigcerver. Repeteix el curs sobre coeducació –dies 12 i 13 de juliol– com a lloc de trobada d’intercanvi d’iniciatives i experiències actuals sobre els canvis socials i les necessitats educatives per a la igualtat. Hi ha previstes set ponències i tallers amb Carmen Ruiz, Inma Hurtado, Rosa Roig, Juan Lillo, Mercedes Sánchez, etc.

Antonio Prieto coordina el curs Geografia Social: Cartografia Col·laborativa i Innovació Docent, del 16 al 18 de juliol. El programa parteix de les iniciatives desenvolupades pel Departament d’Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física de la Universitat d’Alacant. Es tracta d’un curs pràctic que combinarà treball de camp, amb aplicacions en telèfons mòbils, amb eines de sistemes d’informació geogràfica en l’aula d’informàtica. De fet, l’alumnat aprendrà com s’elabora la cartografia de Benissa, segons ha indicat Bru.

L’oferta es completa amb el curs sobre autoaprenentatge com a recurs per al professorat de valencià, el 19 i 20 de juliol, dirigit per Brauli Montoya, amb informació sobre diversos recursos en línia que ofereix el Centre d’Aprenentatge de Valencià de la Universitat d’Alacant.

El termini de matrícula ja està obert i tota la informació es troba a la web de la Seu Universitària de la Marina.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464