Saltar apartados

Franco, postguerra i racionament entre els temes dels textos per al comentari en el primer examen de la Prova d'Accés a la Universitat a la Universitat d'Alacant

 

Alacant. 5 de juny de 2018

«Gràcies a les nostres riqueses agrícoles, a les nostres activitats industrials, gràcies a l’estat de les nostres finances no hem hagut de contraure deutes amb ningú», declarava Francisco Franco. «El més depriment és l’aspecte de la gent pobra. En alguns llocs, un queda marcat per les escenes d’infants que es moren de fam», afirmava el professor Walter Starkie. Aquests són dos dels textos inclosos en l’examen d’Història d’Espanya amb els quals han començat la jornada els 3.520 estudiants que s’examinen des d’avui a la Universitat d’Alacant en la Prova d’Accés a la Universitat (PAU). La prova consistia en la lectura de dos documents i el comentari sobre aquests textos, en què es podia triar una de dues opcions: la primera opció, amb la «Proclama carlina» del 7 d’octubre de 1833, obligava a respondre a qüestions com les causes i conseqüències de la Primera Guerra Carlina, i explicar els significats dels conceptes carlins i isabelins. En la segona opció, dos textos amb afirmacions molt diferents: les declaracions de Francisco Franco a Henri Massis per a la revista francesa Candide, l’any 1938, i el Memoràndum del professor Walter Starkie, director de l’Institut Britànic a Madrid, de l’any 1940, han sigut la base per a respondre a qüestions com la definició de racionament o autarquia, o per a comparar les polítiques socials i econòmiques desenvolupades en les diferents etapes de la dictadura franquista i en l’etapa de la Segona República.

La normalitat és el tret que caracteritza aquestes proves. Un equip d’examinadors, professors, tutors acompanyants i personal tècnic, administratiu i institucional de la UA s’esforcen perquè això siga així durant els tres dies d’exàmens.

Fins a les 13.15 hores, el segon examen, Llengua Estrangera, examina 3.047 estudiants en la modalitat Anglès, 107 fan l’examen de Francès i dos s’avaluen de Llengua Italiana. A més, solament una dona ha necessitat la interpretació en llengua de signes per a atendre les explicacions del professorat avaluador.

Avui, demà, dia 6, i el 7 de juny de 2018, nou tribunals examinen al campus de la UA de Sant Vicent del Raspeig, mentre que els altres dos es localitzen a Alcoi, al campus de la Universitat Politècnica de València (UPV).

Les PAU es componen d’una fase obligatòria que versarà sobre quatre matèries comunes: Valencià, Castellà, Llengua Estrangera i Història d’Espanya, i la matèria de modalitat del batxillerat realitzat per l’estudiant. Tota la informació està continguda en el fullet informatiu sobre la PAU.

Els resultats de les proves es publicaran el 15 de juny, a partir de les 14.00 hores. Els processos de consulta de qualificacions, descàrrega de les qualificacions, reclamació i segona correcció i sol·licitud per a veure els exercicis s’hauran de fer a través del portal de l’alumne, situat en l’adreça web https://appweb.edu.gva.es/paseu /

Calendari PAU 2018


Enllaç Accés: https://sa.ua.es/va/selectividad /

 

SELECTIVITAT_2017

Fotografia d'anterior PAU: Roberto Ruiz. Taller d'Imatge (FGUA)

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464