Saltar apartados

La Universitat d'Alacant comença la Prova d'Accés a la Universitat el dimarts 5 amb 3.514 estudiants matriculats

El tradicional i esperat comentari de text ja no serà el primer examen, comú a tots els estudiants inscrits

 

El tradicional i esperat comentari de text ja no serà el primer examen, comú a tots els estudiants inscrits

Alacant. 1 de juny de 2018
Un canvi destacat en la programació de la Prova d'Accés a la Universitat (PAU) és la nota rellevant d'aquest 2018, el comentari de text que estava inclòs dins de l'assignatura de Llengua Castellana i Literatura II deixa de ser el primer examen, comú per a tots, i passa a fer-se durant el matí del segon dia de PAU. Aquesta assignatura sempre ha suscitat gran interès pel tema de què tracta i sobre el qual s'exigeix un comentari de text. Com es recordarà, el 2017 la PAU va arrancar els exàmens amb el comentari crític sobre el problema del masclisme i la xenofòbia a Europa i entre els membres de l'Eurogrup, basat en l'article d'opinió d'Olga Grau, cap d'Economia d'El Periódico, «Dijsselbloem i els porcs del sud».

El dimarts 5 de juny 3.514 estudiants es presenten en la Universitat d'Alacant a la Prova d'Accés a la Universitat (PAU), prova que es desenvoluparà a la UA i al Campus de la UPV d'Alcoi els dies 5, 6 i 7 de juny de 2018. Com és una constant, i segons les dades de matriculació dels darrers anys, les dones superen els homes en nombre, amb prop del seixanta per cent sobre el total aquesta edició. Onze tribunals examinaran les 2.024 dones i els 1.490 homes en què es reparteix la inscripció de cadascun dels centres de les comarques d'Alacant. Dos tribunals es localitzaran a Alcoi, al campus de la Universitat Politècnica de València a Alcoi (UPV), edifici Ferrándiz, mentre que els altres nou seran al campus de Sant Vicent del Raspeig de la UA: des del número 1 fins al número 5, es trobaran en l'aulari I, i els tribunals que van des del número 6 i al 9 es localitzaran en l'aulari II. 

Les opcions per a matricular-se en les PAU possibiliten accedir des de batxillerat o bé des dels cicles formatius de formació professional. En el primer dels casos, els matriculats des de batxillerat són un total de 3.357, mentre els que es presenten per cicles sumen 157 estudiants.

La convocatòria extraordinària de la Prova d'Accés a la Universitat tindrà lloc durant els pròxims dies 3, 4 i 5 de juliol, amb la mateixa programació que la d'aquest mes de juny. La PAU es compon d'una fase obligatòria que versarà sobre quatre matèries comunes: Valencià, Castellà, Llengua Estrangera i Història d'Espanya, i la matèria de modalitat del batxillerat cursat per l'estudiant. Seran 360 estudiants els que optaran a realitzar solament la fase voluntària, que permet a l'alumnat millorar la nota final d'admissió als estudis superiors.

Les PAU es componen d'una fase obligatòria que versarà sobre quatre matèries comunes: Valencià, Castellà, Llengua Estrangera i Història d'Espanya, i la matèria de modalitat del batxillerat realitzat per l'estudiant. Tota la informació està continguda en el fullet informatiu sobre la PAU.


Els resultats de les proves es publicaran el 15 de juny, a partir de les 14.00 hores. Els processos de consulta de qualificacions, descàrrega de les qualificacions, reclamació i segona correcció i sol·licitud de veure els exercicis s'hauran de fer a través del portal de l'alumne, situat en l'adreça web https://appweb.edu.gva.es/paseu/

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464