Saltar apartados

La Universitat d'Alacant inverteix 180.000 euros en robots per a la formació d'estudiants del grau d'Enginyeria Robòtica

El rector ha inaugurat el nou equipament de les instal·lacions del laboratori de robòtica del grau d’Enginyeria Robòtica, titulació única a Espanya

 

Robotica_1
Robotica_2
Robotica_3
Robotica_4

 

Alacant. Dimecres, 6 de juny de 2018

El pròxim curs es graduarà A la Universitat d’Alacant la primera promoció del grau d’Enginyeria Robòtica, l’única titulació d’aquestes característiques que es pot cursar a Espanya actualment. Avui, el rector, Manuel Palomar, el vicerector de Campus i Tecnologia, Rafael Muñoz i el director de l’Escola Politècnica Superior, Andrés Montoyo, han inaugurat el nou equipament del laboratori de robòtica que ha incorporat a les seues noves instal·lacions robots industrials i de servei per a la formació dels estudiants del grau.

El rector ha assenyalat que “el grau de Robòtica és capdavanter en la formació en una àrea clau per al futur i amb una gran demanda de professionals en diferents sectors, el laboratori ofereix una formació pràctica i específica de gran nivell i, amb els nous equipaments que incorpora, els estudiants tindran l’oportunitat de treballar amb els mateixos robots a escala que s’utilitzen en diferents indústries, amb les mateixes funcionalitats i operativitat”.

El laboratori de Robòtica es troba situat a l’edifici III de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant. Des dels seus inicis aquest laboratori s’ha planificat, tant pel que fa al disseny com a l’equipament perquè els estudiants del grau en Enginyeria Robòtica, primera i única titulació fins ara que hi ha a Espanya en Enginyeria Robòtica, tinguen una formació integral dins del camp de la Robòtica.

El laboratori té una superfície de més de 100m2 distribuïts en dues zones separades per una paret transparent. Una zona per a la ubicació dels robots i l’altra dissenyada per al treball col·laboratiu dels estudiants, de manera que puguen operar els robots de manera segura.

Després d’una inversió superior als 180.000 euros, sufragada pel Vicerectorat de Campus i Tecnologia, i també per l’Escola Politècnica Superior, s’ha dotat el laboratori amb diverses maquetes de simulació de motors i braços robòtics senzills per a l’estudi de sistemes automàtics i de control; també s’han adquirit dos braços industrials, per a potenciar la formació en robòtica industrial dels estudiants. El laboratori també treballa la robòtica de serveis, per a la qual s’han adquirit quatre robots mòbils totalment equipats.

Santiago Puente, coordinador acadèmic d’Infraestructures i Espais de l’Escola Politècnica Superior ha destacat que “les empreses necessiten professionals qualificats amb capacitat per a fer front a les diferents necessitats relacionades amb els robots com l’automatització, la simulació, la robòtica, el control o la programació. L’enginyer en robòtica que formem a la Universitat d’Alacant cobreix tots aquests perfils conjuntament”. “Fins ara el que es podia estudiar de Robòtica era màster o assignatures puntuals en algun grau, tanmateix en el nostre cas els estudiants tenen tota una formació, des de temes bàsics de funcionament del robot, temes de materials i el seu comportament, programació i control de robots, i també assignatures específiques com Teleoperació, Robòtiques de Serveis, Multirobots, Manipulació que ja centren en diferents camps”, ha explicat Puente.

Reproducir
Reproducir

Declaracions de Santiago Puente

sobre enginyers en Robòtica

Declaracions de Santiago Puente

sobre laboratori de Robòtica

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464